Cum au probat procurorii moartea soției ”Mâncătorului de femei” din Suceava, chiar dacă nu au găsit cadavrul

Ultima actualizare: 28-07-2021 10:49
Cum au probat procurorii moartea soției ”Mâncătorului de femei” din Suceava, chiar dacă nu au găsit cadavrul

Procurorii au obținut dovezi ale crimei de la Facebook și din înregistrări efectuate chiar în casa lui Vasile Lavric, supranumit ”Mâncătorul de femei”, chiar dacă nu au găsit cadavrul ultimei sale soții. Bărbatul își instruia copiii cum să mintă.

 

Ancheta în cazul ”Mâncătorului de femei” din Suceava, trimis în judecată pentru omor și profanare de morminte după ce și-ar fi ucis trei soții și o iubită, a fost una extrem de complexă, în condițiile în care anchetatorii nu au reușit să descopere până acum niciun cadavru, scrie Monitorul de Suceava.

Cu toate acestea, probele descoperite de procurorul de caz de la Parchetul General sunt suficient de puternice pentru ca judecătorii să-l mențină după gratii pe bărbatul de 63 de ani, procesul acestuia urmând să înceapă în luna august.

Printre probele indirecte, dar concludente, se află inclusiv date obținute de la Facebook cu privire la activitatea pe rețeaua de socializare a ”Mâncătorului de femei”, obținute prin intermediul autorităților americane.

De asemenea, anchetatorii au putut asculta prin tehnica de înregistrare instalată în locuința din Rădăuți a suspectului cum acesta își instruia copiii ce să spună anchetatorilor pentru a nu-l incrimina.

 

Cum sunau întrebările la care bărbatul a refuzat să răspundă la detectorul de minciuni

 

De asemenea, a contat foarte mult și faptul că ”Mâncătorul de femei” a refuzat să facă testul cu detectorul de minciuni, deși initial s-a arătat de acord cu asta.

Suspectul s-a răzgândit după ce a văzut cum sunau întrebările la care trebuia să răspundă:

”- Anul trecut, cu bună știință, ai omorât-o pe Lavric Aurica?
- În ultima noapte petrecută cu Lavric Aurica i-ai făcut vreun rău fizic acesteia?
- Vie sau moartă, știi sigur locul unde se află Lavric Aurica?”.

Specialiștii de la Criminalistică au concluzionat că „potrivit literaturii de specialitate, toate aceste comportamente sunt specifice unui subiect nesincer”.

Femeia despre care bărbatul spune că a plecat de bună voie de acasă pe 10 iunie 2020 a fost căutată efectiv peste tot.

Procurorii au luat date de la toți cei 238 de operatori de transport persoane din România, au căutat în toate instituțiile de asistență socială și toate mănăstirile din țară, fără a afla nimic de ea.

 

Prima sa victimă avea 16 ani când a dispărut, în 1995

 

Mai mult, femeia nu și-a luat niciun bagaj, nu a folosit în tot acest timp nicăieri cartea de identitate sau cardul de sănătate, nu și-a mai accesat contul de Facebook și conturile bancare și nici nu și-a mai contactat copiii sau rudele.

„În aceste condiții, ipoteza potrivit căreia victima ar fi plecat voluntar de la domiciliu și ar locui în prezent în altă parte nu poate fi luată în calcul în mod rezonabil”, a concluzionat procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Coroborând toate aceste date, rezultă că femeia a fost ucisă și cadavrul ascuns, iar autor ar fi Vasile Lavric, cel care este și judecat acum pentru această faptă.

Iar aceasta ar fi doar ultima victimă omorâtă de cel supranumit ”Mâncătorul de femei”. Bărbatul este suspectat de uciderea altor trei femei- două foste soții și o iubită. Prima victimă avea 16 ani când a dispărut, în 1995.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO