Crăciun în Jurilovca. Turiștii se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei. Cât costă un sejur de trei nopți
Turiștii care iubesc peștele mai mult decât porcul vor petrece un altfel de Crăciun, între sclipirile argintii ale apei și răsărituri uluitoare. Ei se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei.
Tigăile și plitele încinse așteaptă peștele și mirodeniile, iar în bucătărie, lipovencele scot din ceaslovuri rețetele bunicilor. Pe lângă borș, scrumbie afumată, știuca umplută și alte specialități, vineri, vă prezentăm o nouă rețetă: morun cu migdale.
În bucătăriile din Jurilovca se simte miros de pește afumat, iar femeile fac salată de icre. Primii pescari au sosit deja de pe lacul Razelm. În doar câteva ore acolo vor ajunge primii turiști asa că nu este timp de pierdut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru musafiri, Vasile Bold a venit cu o nouă rețetă. Este vorba despre morunul cu migdale și susan pe care bucătarul a intitulat-o "Nori și vise".
Prima masă este deja gata, iar localnicii recomandă un vin din partea locului, un alb demisec de Dobrogea. Unii dintre ei încearcă bucatele ca să fie siguri că au ieșit perfecte.
Băiat: „Mi-am pus icre, acum pun și niște castraveți."
Femeie: „Chifteluțele sunt din carne de știucă, au un gust autentic local, sunt delicioase."
Nu este timp de pierdut nici în pescăriile din zonă, unde localnicii fac scrumbie afumată, pastramă de pește sau păstrează pește viu, știind că la plecare vizitatorii nu vor rata ocazia să își umple plasele.
Pe de altă parte, pentru că luni se anunță vreme perfectă, cu peste 10 grade Celsius, cei care au bărci se așteaptă ca turiștii să își dorească o plimbare revigorantă.
Paul Conrad, operator turism Jurilovca: „Sunt șanse să avem aceeași vreme bună și de Crăciun și Revelion (...) Dacă nu avem banchiză de gheață ne plimbăm cu barca (...) și în această perioadă sunt păsările ce vin din nord și iernează la noi (...) la Capul Doloșman se poate admira un răsărit deosebit (...) o lumină caldă care accentuează liniștea din zona noastră."
Cristian Barhalescu, operator de turism: „Jurilovca, Sulina, Crișan, alături de Mila 23 și Sfântu Gheorghe sunt destinațiile, am spune, unde clienții găsesc produse de top."
Doar în Jurilovca pentru perioada Crăciunului sunt așteptați aproximativ 1000 de turiști. Un sejur de 3-4 nopți costă 450 de lei de persoană.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: turisti, tulcea, peste, Delta, craciun,
Dată publicare:
22-12-2023 19:39