Desertul special cu care un bucătar și-a surprins clienții de Halloween: Coșciugul din biscuiți

Ultima actualizare: 31-10-2021 21:42

A fost un sfârșit de săptămâna colorat. Toată puștimea a ținut să cinstească sub o formă sau alta sărbătoarea de Halloween.

Deghizați în vampiri, vrăjitoare ori stafii, copiii au sculptat dovleci și au bătut pe la ușile oamenilor ca să primească dulciuri. Psihologii spun că orice prilej de joacă în această perioada este binevenit.

Gemenii Răzvan și Lia s-au costumat și-au vopsit chipurile și au pornit la colindat prin bloc. Dar au bătut prima dată la ușa părinților ca să fie siguri că vor primi ce-și doresc

Și Natalia s-a costumat și a rugat-o pe mama ei să o picteze ca să arate cât mai înspăimântător. În cazul ei cei care s-au speriat au fost bunicii.

Dincolo de ținutele fistichii, copiii s-au distrat cel mai tare atunci când au scobit bostanii de Halloween. Apoi s-au apucat de desenat. Maria și Ioana au folosit culori metalizate. Apoi, cu o lumânare aprinsă montată înăuntru dovleacul a prins viață ca prin magie. Antonia și Petra au fost fascinate.

"Iooi ce fain e! Nu văd nimic. Ui Petra, ce serios. Nu văd nimic. Trezirea toată lumea! Uuuuuuuuu!", spun copiii.

Ca să îi bucure pe cei mici mulți adulți au cumpărat decorațiuni specifice și chiar dulciuri speciale de Halloween.

"- Ce plănuiți cu dovleacul acesta?
- Să-l scobim, să îi facem ochișori, să se bucure copiii de el!"

Cristian, tată și fiica Ana: "Avem niște prăjiturele cu fantomițe, dar nu pot să le deschid că dacă le vede le vrea acum și e înainte de masă. Hai să ne îmbrăcăm cu costumașul de dovlecel. Iaaa uite un dovlecel."

În Alba Iulia, bucătarul cetății a pregătit un desert în ton cu sărbătoarea: coșciugul din biscuiți și cremă de vanilie.

Cosmin Toma – bucătarul cetății:
''De Halloween ne-am gândit să facem un desert înspăimântător ca să încântăm sau să speriem clienții".

Pentru că serbările au fost interzise, o familie a organizat o petrecere în aer liber. Invitatul de baza a fost un clovn.

Psihologii spun că orice prilej de joacă trebuie exploatat.

Ana Păun, psiho-terapeut: "Jocul de rol, asta se intâmplă când copiii se costumează, ei pun în practică anumite jocuri prin care scot emoțiile negative acumulate. Costumele reprezintă pretexte, dar emoțiile de multe ori sunt reale".

Cu alte cuvinte Halloweenul a fost binevenit în această perioada în care îi ținem pe cei mici mai mult în case.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO