Concert plin de emoție susținut de Corul Madrigal: „Ne-am simțit deosebit”

Ultima actualizare: 17-08-2020 09:32

Amfiteatrul Parcului Naţional din Capitală a fost duminică seară casa pentru Corul Madrigal. Artiştii au susţinut un concert plin de emoţie, în aer liber, în faţa a cinci sute de oameni.

Înainte de a lua parte la spectacol, celor din public le-a fost măsurată temperatura corporală. În plus, pe durata evenimentului, cei prezenţi au purtat mască de protecţie.

Într-un decor atipic, pe scena aflată în Parcul Național din Bucureșți, artiștii Corului Madrigal au reușit să creeze o atmosferă de-a dreptul emoționantă.

Concertul a marcat finalul stagiunii estivale, iar organizatorii au avut grijă de fiecare detaliu - de la sunet și lumini, până la costumele impecabile - care au întregit spectacolul.

Oameni de toate vârstele au ocupat locurile din public și mulți spun că au participat la un astfel de eveniment în aer liber pentru prima oară.

Femeie: „Ne-am simțit extaordinar. Trăiri deosebite, înălțătoare."

Reporter: „Și cum e diferența dintre cele în aer liber și cele care se țineau înăuntru?”

Fată: „Cele din loje au un ecou mai mare, dar cele de afară, practic, îți dau senzația că poți să-ți iei avant spre cer, pentru , practic ai vânt."

Femeie: „Recunosc că este primul eveniment la care am luat parte, acum de când s-a dat drumul, din pandemie. Abia așteptăm la următorul să participăm."

Miguel Maury Buendía, ambasadorul Vaticanului în România„Am apreciat întotdeauna modul contemplativ de a oferi muzică. Și cred că aceasta este una dintre cele mai mai comori ale acestui cor.”

Și pentru artiști totul este nou, iar adaptarea la regulile impuse de pandemie nu a fost ușoară.

Emil Pantelimon, manager al Corului Național de Cameră „Madrigal”: „Ne-am dorit foarte mult revenirea pe scenă. Este ușurarea că totul a ieșit cum trebuie și că la publicul care iubește Madrigalul a ajuns mesajul complet, fidel și plin, plin de emoție.”

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal:„Revenirea pe scenă e fantastică! Am lucrat foarte mult, am lucrat prin video, unul câte unul, dirijorul secund și cu mine."

Spectatorii s-au bucurat și de momentele pregătite de invitații speciali - cel mai tânăr ansamblu de percuție din România și actorul Marius Manole.

Zoli Tóth, coordonatorul trupei de percuție Young Beats: „Sunt niște copii care muncesc foarte, foarte mult și cărora le place foarte, foarte mult ceea ce fac. Fac din pasiune și asta contează enorm de mult.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO