Cetățeni cehi, costumați în Borat, arestați în Kazahstan

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
borat

Șase turiști cehi costumați ca Borat au fost arestați în Kazahstan, din cauză că s-au fotografiat, pe străzile din capitala Astana, purtând custume de baie similare celui purtat de actorul Sacha Baron Cohen în controversatul film.

Potrivit presei locale, citate de BBC News, turiștii au fost arestați și obligați să plătească echivalentul a 67 de dolari fiecare, pentru ținută „indecentă”, după ce s-au costumat în Borat, un prezentator TV ficțional din Kazahstan.

Știrea a stârnit un val de reacții pe rețekeke de socializare. De exemplu, jurnalistul Assem Mirjekeeva a scris, pe Facebook: „Oare cum ar reacționa autoritățile din Cehia, dacă cetățenii noștri ar face același lucru în țara lor?”

Un altul i-a răspuns: „Cred că n-ar fi reacționat. Poliția noastră este cam sensibilă”.

Acest personaj rămâne o figură controversată în Kazakhstan. În 2006, Sacha Baron Cohen a scris și produs filmul „Borat”, care urmărește parcursul unui presupus prezentator TV în Statele Unite, unde vrea să facă un documentar.

Lungmetrajul a fost interzis de autoritățile din Kazahstan, iar guvernul l-a amenințat pe Baron Cohen. Deși a fost filmat în special în România, oficialii de la Astana au acuzat că portretizează țara într-un mod rasist, sexist și primitiv.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO