Ceasul unui căpitan care a salvat 700 de supraviețuitori de pe Titanic, scos la vânzare. Suma record obținută la licitație
Un ceas de buzunar din aur care a aparținut căpitanului unei ambarcațiuni care a salvat peste 700 de pasageri de pe Titanic a fost vândut pentru suma record de 1,56 milioane de lire sterline.
Aceasta a fost cea mai mare sumă plătită vreodată pentru obiecte legate de Titanic, au declarat sâmbătă organizatorii licitației Henry Aldridge and Son, din Devizes, Wiltshire, și a fost vândut unui colecționar privat din SUA, notează Metro.co.uk.
Recordul anterior a fost stabilit în aprilie, când un alt ceas de buzunar din aur, recuperat de pe corpul celui mai bogat om de pe navă, John Jacob Astor, a fost vândut pentru 1,175 milioane de lire sterline la aceeași casă de licitații.
Astor avea 47 de ani când s-a scufundat cu nava în 1912, după ce și-a văzut proaspăta soție, Madeleine, pe o barcă de salvare. Ceasul vândut recent i-a fost dăruit căpitanului Arthur Rostron de doamna Astor și de alte două văduve ale unor oameni de afaceri bogați și foarte cunoscuți, care au pierit, de asemenea, pe Titanic.
Ceasul Tiffany & Co de 18 carate poartă o inscripție pe care scrie: „Oferit căpitanului Rostron cu recunoștința și aprecierea sinceră a trei supraviețuitori ai Titanicului din 15 aprilie 1912: doamna John B Thayer, doamna John Jacob Astor și doamna George D Widener”.
Potrivit casei de licitații, căpitanul Rostron a primit cadoul de la doamna Astor la un prânz la conacul familiei de pe Fifth Avenue, New York.
Licitatorul Andrew Aldridge a declarat: „A fost prezentat în principal în semn de recunoștință pentru curajul lui Rostron în salvarea acelor vieți, deoarece fără dl Rostron, cei 700 de oameni nu ar fi supraviețuit”.