Cât costă brazii cu o săptămână înainte de Crăciun. Stocurile se epuizează rapid anul acesta

Ultima actualizare: 20-12-2021 19:52

Stăm bine la capitolul brazi naturali. Anul acesta, s-au vândut mai mulți față de ultimii doi ani. Vârful de cumpărături a fost înregistrat în acest sfârșit de săptămână.

Comercianții se grăbesc deja să facă reduceri. Iar cei care preferă brazii artificiali au de unde alege. Au apărut tot mai multe modele, gata „luminate” cu leduri și fibră optică. Iar unele sortimente imită foarte bine bradul natural.

Mai sunt doar 5 zile până la Crăciun şi agitaţia devine din ce în ce mai mare pentru cei care au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri. Cei care nu au apucat să îşi cumpere un brad, colindă acum pieţele, unde găsim de la brazi mici de un metru, care pornesc de la 40 de lei în ghiveci sau nu până la brazi mai mari de 300-400 de lei. Cei mai căutaţi sunt cei de dimensiuni mai mici.

Tânăr: "Am găsit ce căutăm. Preţurile sunt puţin cam mari, dar am găsit. Bradul acesta pe care l-am luat, 219 lei a fost."

Bărbat: “160 de lei cu tot cu stativ."

De obicei, preţul brazilor creşte cu cât ne apropiem de Crăciun. Însă anul acesta românii au cumpărat mult mai mulţi brazi decât anii trecuţi, aşa că acum unii comercianţii, care se văd cu stocurile pe terminate, fac reduceri de preţ. Inclusiv cei de la Romsilva, care au avut un record de vânzări în acest sezon.

Gabriel Cristodulo, consultant: „Sunt preţuri pentru toate buzunarele, dar în ultima perioadă, datorită fluxului foarte mare de clienți din weekend, am lăsat câţiva brazi la 79 de lei şi unii chiar la 69 de lei. Anul acesta, vânzări cu mai mult de 40 la sută în întreaga companie. Brazii îi aducem din pepinierele noastre din Danemarca.”

Pe lângă cei naturali, la căutare sunt şi brazii artificiali. Iar în ultimii ani au apărut tot felul de modele, unele chiar neobişnuite. V-aţi gândit vreodată că o bandă led poate deveni următorul vostru brad? Sau unul cu fibră optică încorporată în crengi?

Angajat magazin: "Avem lumini care pot fi puse pe brad, manual, sau brazi care vin cu lumină încorporată, brazi care au fibră optică în acele lor, începând de la 350 de lei, la 1.000 de lei."

De luat în seamă este că lângă preţul bradului intr[ şi cheltuielile cu decoraţiunile. Raioanele de profil din magazine sunt acum pline. Un set de 20 de globuri mici costă în jur de 25 de lei. Iar o fâşie de beteală, 5 lei. Există însă şi variante mai scumpe, în funcţie de mărime şi model.

Mulţi însă nu rezistă să cumpere doar strictul necesar, aşa că de multe ori ajung acasă cu tot felul de decoraţiuni de cameră, de la reni şi îngeri din ceramică, până la moşi crăciuni şi brazi în miniatură.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO