Cariera în industria automotive: Joburile disponibile și cu cât sunt plătite

job, cautare, salarii
Shutterstock

Să urmezi o carieră în domeniul auto poate reprezentarea urmarea unei pasiuni pe care o ai de mic copil.

Dacă îți plac mașinile, munca practică și tehnologia, să urmezi o carieră în domeniu poate fi o modalitate excelentă de a aplica ceea ce îți place la locul tău de muncă. Există o mare varietate de roluri disponibile, care îți permit să-ți aplici pasiunea și abilitățile.

Ce joburi poți avea în industria automotive

Agent de vânzări auto

Un agent de vânzări îi ajută pe clienți să găsească mașina potrivită, explică avantajele și dezavantajele diferitelor modele și se ocupă de procesul de cumpărare a automobilelor. Construiește relații cu clienții pentru a le înțelege nevoile și pentru a încuraja achizițiile în reprezentanță. De asemenea, colaborează cu echipele de marketing pentru a ajunge la noi clienți. Promovează vânzarea autovehiculelor prin încurajarea testelor de conducere și a conducerii împreună cu clienții pentru a explica diverse caracteristici ale mașinii.

Oferta salarială medie este de 900 de euro/lună.

Citește și
angajati angajatori Romania companii firme
Ce condiții de muncă vor avea românii, începând cu 1 august, potrivit unei legi impuse de UE
Trump, primul interviu după tentativa de asasinat: „Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii. Ar trebui să fiu mort”

Mecanic auto

Una dintre cele mai cunoscute meserii pe care le poți avea în domeniul auto este cea de mecanic. Un mecanic este persoana care cunoaște piesele și cum funcționează un autovehicul, care repară mașinile atunci când nu funcționează ceva. Mecanicii auto sunt responsabili pentru întreținerea de rutină, testele de diagnosticare și reparațiile mecanice. Aceștia lucrează în principal pe componente motorizate, inclusiv motoare, curele de transmisie, servodirecție, frâne și transmisii. Vehiculele mai noi pot fi conectate la o mașină computerizată de testare a diagnosticului, care îi spune mecanicului ce reparații sunt necesare.

Oferta salarială medie este de 850 de euro/lună.

Agent de închirieri / Agent Rent a Car

Agenții de închirieri auto administrează și recomandă mașini de închiriat celor care trebuie să utilizeze temporar un vehicul. Aceștia preiau documentația clienților și se asigură că vehiculele din flota de închiriere sunt bine întreținute și funcționale.

Agenții de închiriere de mașini ar trebui să fie familiarizați cu funcționarea și caracteristicile tehnologice ale unei varietăți de tipuri de vehicule și să fie confortabil să le conducă.

Oferta salarială medie este de 1000 de euro/lună.

Șofer de tir sau de autobuz

Un șofer de tir este responsabil pentru conducerea de autovehicule pe drumuri lungi pentru diverse transporturi de marfă. La fel, un șofer de autobuz conduce pe distanțe medii și lungi, autovehicule pentru transportul de persoane.

Pentru acestea, este necesar permis de conducere de categoria C și/sau CE (transport de mare tonaj, tiruri, camioane și alte autovehicule mari) sau D (transport persoane). Pentru drumuri în afara granițelor, este o meserie destul de bine plătită.
Ca șofer de categoria B, poți lucra ca taximetrist sau ca șofer de Uber / Bolt.

Oferta salarială medie este de 2500 de euro, în cazul unui șofer profesionist.

Designer auto

Designerii auto sunt responsabili de crearea modelelor de masini astfel ca aspectul și funcționalitatea să fie unul care atrage potențiali cumpărători. Ei folosesc creativitatea pentru a incorpora toate caracteristicile mecanice, electrice, tehnice și de confort necesare în vehicul. De obicei lucrează în echipă cu ingineri și designeri iar activitatea constă în mare parte în realizarea de schițe și proiectarea 3D.

Oferta salarială medie este de 2300 de euro.

Quality Tester Auto / Inginer de testare a calității

Inginerii de testare a calității sunt responsabili pentru testarea tuturor componentelor unui autovehicul pentru a asigura funcționarea și siguranța corespunzătoare. De obicei, aceștia sunt specializați într-o zonă specifică, cum ar fi testarea la impact, electronica, integrarea sistemului sau conectivitatea fără fir.

Ei dezvoltă un caz de testare, execută testul și rezolvă orice defecțiuni de calitate. Acești ingineri colaborează cu echipele lor interfuncționale în mod regulat pentru a se asigura că întregul vehicul îndeplinește standarde de calitate.

Oferta salarială medie este de 1500 de euro.

Inginer auto

Inginerii auto cercetează, dezvoltă și proiectează sistemele tehnice ale vehiculelor. Ei lucrează cu echipa de dezvoltare și proiectare pentru a utiliza tehnologia pentru sistemele de navigație, avertizare, control și alimentare ale vehiculului. Inginerul auto poate continua să îmbunătățească tehnologiile anterioare utilizate sau să dezvolte noi sisteme bazate pe tendințele actuale ale pieței.

Pe tot parcursul procesului de proiectare, aceștia depanează orice probleme care apar și garantează că acestea sunt remediate înainte de începerea producției. Ei, de asemenea, lucrează în parteneriat cu inginerul de proces pentru a planifica și dezvolta procesul de producție pentru componentele lor tehnologice.

Oferta salarială medie este de 1400 de euro.

Responsabil parc auto / Manager de transport

Un manager de transport sau responsabil pentru parcul auto este persoana care se ocupă cu gestionarea flotei dintr-un parc auto (autoturisme, autoutilitare), coordonează echipa din subordine, gestionează documentele aferente activități și ține evidența expirării acestora (certificate de inmatriculare, asigurari, dosare de dauna, ITP, autorizatii), planifică activitățile de service și comenzile de transport, asigură fluxul de informații dinspre și către conducătorii auto, dar și întocmește diverse situații cu privire la transporturile efectuate, precum și rapoarte lunare către conducerea companiei.

Oferta salarială medie este de 900 de euro.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Citește și...
Cum se schimbă viața oamenilor dacă lucrează patru zile pe săptămână? Rezultatele celui mai mare experiment
Cum se schimbă viața oamenilor dacă lucrează patru zile pe săptămână? Rezultatele celui mai mare experiment

După mai bine de doi ani după ce pandemia de Covid-19 a început, mulți angajați și-au părăsit locurile de muncă sau se zbat să facă rost de bani, din cauza inflației care le consumă o mare parte din salarii.

Ce condiții de muncă vor avea românii, începând cu 1 august, potrivit unei legi impuse de UE
Ce condiții de muncă vor avea românii, începând cu 1 august, potrivit unei legi impuse de UE

Luni, 1 august 2022, este termenul-limită până la care statele membre ale UE trebuie să transpună în legislaţia naţională Directiva privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Horoscop 31 iulie 2022, cu Neti Sandu. Zodia care primește o ofertă de un job nou
Horoscop 31 iulie 2022, cu Neti Sandu. Zodia care primește o ofertă de un job nou

Horoscop 31 iulie 2022 cu Neti Sandu. O zi cu de toate. Vom ține cont de ce își doresc ai noștri și o să alegem o destinație de călătorie valabilă pentru toată lumea și o companie la fel.  

Un bărbat nu își poate găsi un loc de muncă din cauza înfățișării sale. Angajatorii nu cred că are vârsta pe care o declară
Un bărbat nu își poate găsi un loc de muncă din cauza înfățișării sale. Angajatorii nu cred că are vârsta pe care o declară

Un bărbat de 27 de ani a devenit viral după ce s-a plâns în social media că nu își poate găsi un job din cauza înfățișării sale.

România este fruntașă la epuizarea profesională. Cum se manifestă sindromul burnout
România este fruntașă la epuizarea profesională. Cum se manifestă sindromul burnout

Peste jumătate dintre români se declară stresați la locul de muncă, iar mai bine de un sfert dintre ei spun că au ajuns la epuizare.

Recomandări
Parlamentul a adoptat legea „controlului urșilor”. Nu se știe câte exemplare sunt dar au decis câte pot fi ucise „preventiv”
Parlamentul a adoptat legea „controlului urșilor”. Nu se știe câte exemplare sunt dar au decis câte pot fi ucise „preventiv”

Parlamentarii au adoptat legea prin care se reglementează numărul de exemplare de urși ce pot fi vânate.

Canicula face victime. Zece persoane din Prahova au leșinat în locuri publice. Un bătrân a fost găsit în comă
Canicula face victime. Zece persoane din Prahova au leșinat în locuri publice. Un bătrân a fost găsit în comă

Zece persoane care au suferit lipotimii în locuri publice, pe fondul caniculei, au fost preluate în ultimele zile de ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, un bărbat de 74 de ani fiind găsit în comă.

Oficial american: Tentativa de asasinat împotriva lui Trump s-a produs din cauza unei
Oficial american: Tentativa de asasinat împotriva lui Trump s-a produs din cauza unei "breşe" de securitate

Secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a recunoscut luni că tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte Donald Trump s-a produs din cauza unei "breşe" de securitate, informează EFE.