Care este cel mai puternic pașaport din lume. Situația României


Ultimul update: Duminica 23 Decembrie 2018 16:51
Data publicarii: Duminica 23 Decembrie 2018 16:42
Categorie: Stiri Diverse
pasaport britanic

Un nou raport publicat în octombrie 2018 dezvăluie care este statul cu cel mai puternic pașaport din lume, calitate data de numărul de țări în care cetățenii pot călători fără viză sau alte restricții de circulație, scrie CNN.

Conform indexului Henley Passport, elaborat de firma de consultanță pentru cetățenie globală Henley & PartnersCitizens, Japonia are acum cel mai puternic pașaport de pe planetă.

După ce au obținut accesul fără viză în Myanmar, la începutul luni decembriei, cetățenii japonezi pot beneficia acum de accesul fără viză în 190 de destinații din întreaga lume - bătând Singapore, cu 189 destinații, pe locul al doilea.

Germania, Franța și Coreea de Sud ocupă locul trei, cu 188 de destinații. Uzbekistanul a ridicat cerințele de vize pentru cetățenii francezi în 5 octombrie, după ce a acordat deja acces liber cetățenilor din Japonia și Singapore la începutul lunii februarie.

Coreea de Sud a obținut accesul fără viză în Myanmar pe 1 octombrie, în timp ce Paraguay a eliminat vizele pentru deținătorii de pașapoarte din Singapore în 2017.

Statele Unite împart poziția a cincea în clasament cu Norvegia, Marea Britanie, Austria, Luxemburg, Olanda și Portugalia. Cetățenii acestor țări pot călători fără viză în 186 de state.

Cetățenii cu pașaport de România pot călători liber în 169 de țări, la egalitate cu bulgarii și croații. Țara noastră se află pe locul 18, în clasament. Cetățenii din Republica Moldova pot călători fără viză în 122 de țări.

Rusia a căzut pe locul 47, în ciuda faptului că a primit un impuls în septembrie, când Taiwanul a anunțat o abrogare a vizelor pentru cetățenii ruși.

Emiratele Arabe Unite este cea mai mare poveste de succes a deceniului când vine vorba de libertatea de călătorie. A ajuns de la locul 62 în 2006 pana acum fiind pe locul 21 in clasament.

De asemenea, recent a fost semnat un acord de eliminare a vizelor cu Rusia, care va intra în vigoare în lunile următoare.

China a obținut recent accesul în St. Lucia și Myanmar și este acum pe locul 71, după ce a urcat 14 locuri de la începutul anului 2017.

Christian H. Kälin, președintele grupului Henley & Partners, a comentat pe marginea "rezultatelor extraordinare pe care statele le pot realiza atunci când lucrează împreună cu colegii lor globali pentru a construi o lume mai interconectată și mai colaborantă”.

"China și Emiratele Arabe Unite exemplifică acest tip de progres, doar ca urmare a relațiilor puternice pe care le-au construit cu țările partenere din întreaga lume".

Ultimul loc pe lista actualizată a indexului Henley Passport este împărțit de Afganistan și Irak, cu acces fără viză sau viză la sosire în 30 de jurisdicții, chiar sub Siria și Somalia (32) și Pakistan (33).

Beneficiile unui pașaport puternic includ, pe lângă posibilitatea de a călători fără viză, și taxe mai puține sau posibilitate de a munci sau de a învăța peste hotare.

În 2018, 143 de state din cele 199 de state analizate au primit acces liber în alte țări, în timp ce penstru șapte state, accesul a fost limitat.

Sursa: CNN

Cât îi va costa pe englezi să vină în România după BREXIT
Cât îi va costa pe englezi să vină în România după BREXIT
Țara in care oamenii trăiesc doar pentru că dau șpagă. Cât costă un pașaport sau
Țara in care oamenii trăiesc doar pentru că dau șpagă. Cât costă un pașaport sau "albirea" cazierului
Țara in care oamenii trăiesc doar pentru că dau șpagă. Cât costă un pașaport sau
Țara in care oamenii trăiesc doar pentru că dau șpagă. Cât costă un pașaport sau "albirea" cazierului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lanț uman
Lanț uman pentru a salva patru delfini blocați într-un canal din Florida
Pagubă fără precedent pe piaţa alunelor de cultură. Prețul la bursă s-a dublat
Unde au ajuns animalele exotice confiscate de la ferma clanului Cămătaru
Farsa pusă la cale de un tânăr pentru a speria șoferii în trafic
Un turist britanic în comă, după ce a căzut de la balconul hotelului. Ce încerca să facă
Decizie revoltătoare în cazul unei femei care a abuzat sexual 64 de copii
mireasa
O mireasă insărcinată a murit cu puțin timp înainte de a ajunge la altar. Ce a pățit copilul
Dansatoare concediată de la un hotel de lux, pe motiv că „e prea grasă”. Cum arată tânăra
Două surori au murit în aceeași zi, în țări diferite. Cauza morții lor
Calvarul unei adolescente din Illinois. Memoria i se șterge la fiecare două ore
Un model din Brazilia riscă să facă închisoare în Coreea de Nord. Ce ilegalități a făcut
O studentă a fost suspendată o zi de la școală pentru că era „prea sexy”. Reacția mamei