Cafeneaua în care oamenii pot plăti cât vor. Ce explicație are proprietarul

Ultima actualizare: 21-12-2019 10:37

O cafenea din Londra a devenit faimoasă chiar dacă nu are un meniu special.

Ce o face inedită este faptul că toţi cei care îi trec pragul plătesc la final cât vor.

Iar dacă aleg să plece fără să lase vreun ban, nimeni nu îi reclamă la poliţie.

O cafenea londoneză le oferă clienților un mic dejun destul de consistent: de la ouă fierte, până la pâine prăjită cu gem, brioșe, cereale cu lapte, precum și nelipsitele băuturi de dimineață: ceai, cafea și suc de portocale. Fiecare oaspete alege din oferta variată, iar pe pereți există indicații.

Guy Wilson, patron: „Am pornit de la faptul că în general, un mic dejun de bază mă costă câțiva bănuți, dar dacă ar trebui săies în oraș mă va costa minimum 7-8 lire sterline. Dar nu trebuie să fie neapărat atât de scump și de complicat. Așa căam decis să lăsăm de-o parte această "complexitate". Așa că ne-am dorit să facem un loc simplu în care oricine să poată să vină și să aibă un început decent al zilei."

Localul este deschis zilnic până la prânz și are doi angajați. Deși cei care merg acolo nu sunt obligați să achite nota de plată, ospătarii primesc la final de lună salariu.

Charlie Blair, angajat: „Nu suntem o asociație de caritate și nu simți deloc acest lucru când vii aici. Este un mediu foarte primitor."

Tocmai de aceea, cafeneaua a devenit foarte populară printre londonezi. Cei care îi trec pragul sunt atrași de faptul că pot interacționa cu localnicii din cartier pe care nu îi cunosc și spun că acest lucru aduce un beneficiu comunității.

Clientă: „Este deschisă pentru toată lumea, oameni din toate păturile sociale vin aici. Mie îmi place să vin aici pentru că este un loc frumos unde pot să lucrez, este un loc frumos unde pot să stau și să cunosc oameni. Am întâlniri aici, iau micul dejun aici, vin la cafea. Este un loc drăguț, unde mă pot relaxa."

Patronii speră că în viitor localul să se autofinanțeze, așa că au pus la cale seri speciale în care le pot închiria spațiul celor care vor să își vândă acolo produsele lucrate manual. În plus, și-au făcut căni personalizate de cafea sau de ceai pe care doritorii le pot cumpăra.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO