Cabine pentru prostituate în aeroport. Politicianul care a lansat ideea

Ultima actualizare: 12-08-2019 21:55
Tempelhof
Getty

Fostul aeroport Tempelhof din Germania, martor al numeroaselor evenimente istorice, ar putea fi dotat cu cabine unde clienții se pot întâlni cu prostituate. Ideea îi aparține unui politician din Berlin.

Fostul aeroport Tempelhof din Berlin a fost martor al unor evenimente majore. Aerodromul nazist din timpul celui De-al Doilea Război Mondial a devenit un adăpost pentru refugiații din Siria. În 2008, Tempelhof a fost transformat în parc, iar unui politician local i-a venit ideea să instaleze cabine pentru prostituate, scrie CNN.

Primarul districtului central Mitte din Berlin a propus instalarea „Verichtungsboxen” - cabine unde prostituatele pot întâlni clienți - o ofertă pentru îmbunătățirea siguranței lucrătoarelor sexuale din oraș.

Stephan von Dassel, membru al Partidului Verde, încearcă să combată astfel prostituția pe Kurfürstenstrasse, o stradă din Mitte.

"Locuitorii și întreprinderile cer interzicerea prostituției stradale de ani de zile", a scris el într-un comunicat. Astfel, a venit și cu o alternativă, oferind lucrătorilor sexuali spații în care să-și desfășoare activitatea în zone controlate pentru a îmbunătăți viața „rezidenților și lucrătorilor sexuali” deopotrivă.

În timp ce unii politicieni din Berlin au propus instalarea cabinelor sub un pod feroviar, Dassel dorește să le pună mai departe, de exemplu, în Zentraler Festplatz, un spațiu de expoziții în aer liber din districtul Nuntii sau în fostul aeroport Tempelhof din Kreuzberg.

Cabinele sexuale au apărut pentru prima dată în orașul Utrecht din Olanda, la mijlocul anilor '80, iar conceptul s-a extins ulterior în mai multe orașe europene.

Acest sistem a fost adoptat de către orașul german Köln în 2001, unde cabinele sunt dotate cu o intrare securizată, camere de securitate și butoane de alarmă. Modelul a fost introdus și la Essen, Bonn și Zurich.

Dassel susține că situația actuală a lucrătorilor sexuali de pe Kurfürstenstrasse este „inumană”, iar prin refuzul de a acționa, statul tolerează „prostituția forțată, violența împotriva femeilor și dependența de droguri”.

Dassel spune că cabinele sexuale reglementate ar putea îmbunătăți siguranța și condițiile de muncă pentru lucrătorii sexuali, reducând totodată „impactul negativ al prostituției asupra mediului rezidențial”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO