Bucureștiul vilelor cu valoare istorică, de ordinul milioanelor de Euro
Piața imobiliară din capitală include și clădiri unice, de epocă, având un stil arhitectural emblematic pentru perioada în care au fost construite, unele dintre ele fiind chiar încadrate ca monumente istorice.
Printre anunțurile de pe Storia.ro se găsesc și astfel de imobile, la prețuri de ordinul milioanelor de euro, în funcție de valoarea istorică, apropierea de centru, potențialul comercial, nivelul de renovare, finisaje și mobilier specific, care se încadrează în estetica generală a clădirii.
Vilă cu 4 niveluri în Dorobanți: 6.000.000 Euro
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situata în zona Dorobanți-Capitale, la 2 minute de mers de Piața Victoriei și de Parcul Kiseleff, aceasta vilă impresionantă, dispusă pe 4 nivele - S+P+2, are o suprafață totală de 1437 mp, 1000 mp utili și 300mp de grădină.
La parter se află un living generos, de 86mp, o zonă de dining de 45mp, o bucătărie, 4 camere și 2 băi. În curte sunt 2 locuri de parcare, iar în garaj un loc.
Vilă pe strada Paris: 4.900.000 Euro
Construită în 1940, consolidată în 2022, având renovate toate elementele originale, această vilă complet mobilată, cu finisaje de înaltă calitate, este gata să-și primească noii proprietari. Situată pe strada Paris, în zona Piața Victoriei - Guvern, prorprietatea are o curte generoasă, cu un teren de 300 mp.
Clădirea are 4 niveluri S+P+E+M. La parter se află zona de zi și de dining, cu o suprafata utila de 131,7 mp, iar la etaj și la mansardă se află, în total, 5 dormitoare generoase. Proprietatea poate fi utilizată ca locuință sau ca spațiu de business, pentru un birou, restaurant, afterschool, cabinet etc.
Fostul magazin “Dinischiotu și Fiii” - clădire-monument istoric la Universitate: 4.500.000 Euro (fără TVA)
Această prestigioasă clădire, aflată la KM 0 al capitalei, “predestinată unei afaceri de succes” a găzduit unicul magazin de „coloniale și delicatese" din vremea sa: „Dinischiotu și fiii”. Proprietatea a aparținut, înainte de naționalizare, lui Nicolae Dinischiotu, ministru adjunct al Economiei Naționale în perioada domniei Regelui Mihai I, și este înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice 2010 – Municipiul București.
Construită în 1890, în stil eclectic, cu puternice influențe neoclasice, clădirea a avut o destinație comercială, având 3 laturi stradale cu magazine la parter. Elemente neoclasice precum cornișa, pilaștrii, frontoanele triunghiulare și ancadramentele ferestrelor sunt cele care dau monumentalismul clădirii. Consolidările au avut loc în repetate rânduri, începând cu 1970, fațadele fiind finalizate în 2020, cu păstrarea arhitecturii originale. În prezent, etajul 1 este finalizat la gri, iar mansarda necesită renovare.
Având 60 de camere dispuse la subsol, parter, mezanin, etaj și mansardă, clădirea este ideală pentru destinații comerciale sau culturale: hotel, centru de afaceri, bancă, clinică privată, școală/universitate, ambasadă, minister, bibliotecă etc. Proprietatea include de asemenea o curte interioară de 60 mp, un teren de 239 mp, o terasă și o parcare proprie.
Vilă monument istoric clasa B, la Universitate: 4.500.000 Euro
Aflată în circuitul diplomatic până acum, pretându-se pentru un sediu de ambasadă sau consulat, această vilă situată la câteva minute de KM 0 este încadrată ca monument istoric clasa B.Construită în jurul anului 1900, are o suprafață utilă de 1550 mp, cu demisol, parter, etaj și mansardă, și un teren de 1250 mp.
Vilă în Cartierul Armenesc: 3.600.000 Euro
Această vilă cu vitralii, din 1940, cu o curte generoasă de 1600 mp, are 7 camere pe 3 niveluri P+1+M, cu o suprafață de 400 mp pe fiecare nivel, cu parchet stratificat.
Vilă Istorică în zona Dorobanți-Capitale: 3.300.000 Euro
Construit în 1922, la intersecția străzilor Tirana-Modrogan, într-o zonă de mare importanță arhitecturală pentru București, atât atunci, cât și în prezent, când este considerată Triunghiul de Lux Imobiliar al Bucureștiului, acest imobil este clasat în lista monumentelor istorice la poziția 1528, B-II-m-B-19229.
Terenul face parte din Parcela Filipescu, proprietate a lui Ioan Alexandru Filipescu, Mare Ban, Logofăt și Ministru de Externe în vremea domniei lui Barbu Știrbei. Pe această moșie parcelată și vândută sub formă de loturi în 1912-1913 către elitele vremii, s-a ridicat în 1922 această vilă sub semnătura arhitectului român de origine franceză Ernest Doneaud, apreciat în înalta societate a Bucureștiului Interbelic, fiind autorul unor proiecte de o mare valoare istorică, precum Cercul Militar Național pe Calea Victoriei, Hotelul Lido pe Bd. Magheru sau Palatul Camerei Deputaților, de pe Dealul Mitropoliei.
Soluțiile tehnice utilizate la construirea imobilului au fost viabile până în 2013, când au avut loc lucrări de consolidare și restaurare specifice zonei urbanistice protejate, timp de 4 ani. Astfel, vila îmbină în prezent aerul aristocrat al începutului de secol XX cu confortul oferit de tehnologia de ultimă oră. Cu o suprafață utilă de 270 mp, 7 camere, 3 băi și o terasă cochetă de unde se poate admira curtea, terenul totalizând 700 mp.
Vilă în Piața Amzei: 2.500.000 Euro
Cu o fațadă impunătoare, această vilă construită în 1942, situată în zona Pieței Amzei, în apropierea Ambasadei Franței, între Calea Victoriei și Bd. Gheorghe Magheru, la o plimbare de 5 minute de Piața Romană, clădirea a fost renovată si consolidată, foarte multe din detaliile originale fiind păstrate ca atare. Vila are 4 niveluri, cu o suprafață utilă de 750 mp.
Multe alte proprietăți de o reală valoare istorică, fie că se află sau nu pe lista monumentelor istorice, îi invită pe cei care le trec pragul să pășească într-o atmosferă de epocă păstrată aproape intactă, prin conservarea sau renovarea impecabilă a elementelor originale și printr-un mobilier care aduce un omagiu stilului arhitectural reprezentat.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: universitate, vile, case istorice, dorobanti, piata amzei,
Dată publicare:
19-08-2022 15:41