18 ianuarie, cunoscută drept „Blue Monday” sau ”Lunea Albastră”, este considerată a fi cea mai deprimantă zi din an.

„Blue Monday” sau „Lunea Albastră” este sărbătorită întotdeauna în a treia zi de luni al fiecărui an, fiind considerată a fi cea mai tristă zi.

Aceasta este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic, care a fost interesat să găsească o formulă matematică prin intermediul căreia să descopere care ar putea fi cea mai deprimantă zi din an.

Formula prevede calcularea unor parametri clari, precum analizarea condițiilor meteorologice, nivelul datoriilor acumultate, ziua plății facturilor, numărul zilelor care s-au scurs de la Crăciun sau lipsa de motivație.

Ce este Blue Monday, „Lunea Albastră”
 

Conceptul de „Lunea Albastră” a apărut în anul 2005, odată cu momentul în care psihologul Cliff Arnall a descoperit formula matematică care conduce la aflarea zilei care ar urma să devină cea mai tristă zi an.

Psihologul este de părere că lunea este recunoscută de toată lumea ca fiind o zi deprimantă, după ce au petrecut în weekend. Reîntoarcerea la muncă și începerea unei noi săptămâni este asociată cu o stare perpetuă de tristețe.

Cu toate acestea, există și persoane care nu cred în semnificația acestei zile, ci consideră că este momentul oportun pentru a începe noi proiecte.