Sute de oameni au protestat în Galați, nemulțumiți de majorarea impozitului pe autoturisme: „O mutăm pe alt județ”

18-01-2021 07:29


protest impozit

Mai bine de 150 de locuitori ai orașului Galați au ieșit, duminică, în stradă, nemulțumiți de majorarea cu 55% a impozitului pe autoturisme.

Cei mai afectaţi sunt proprietarii maşinilor cu motoare de peste 2 litri. Ei spun că această creștere ar fi trebuit făcută diferențiat, în funcție de norma de poluare a vehiculului.

Gălățenii și-au strigat nemulțumirea legată de creșterea taxei auto, iar unii amenință că vor căuta singuri soluții, dacă primarul nu va reveni asupra deciziei. Câțiva spun că și-au radiat deja mașinile, în timp ce alții declară că își vor muta domiciliul fiscal în alt județ.

Bărbat: „Eu și cel puțin 100 de persoane pe care le știu numai eu.”

Reporter: „Ce ați făcut?”

Bărbat: „Am radiat-o, pur și simplu.”

Reporter: „Cum s-a făcut calculul ăsta?”

Bărbat: „Pentru ce și-a luat omul mașina nouă, Euro 6 să nu polueze dacă plătește la fel ca Euro 2 sau Euro 1. "

Bărbat: „O mutăm pe alt județ.”

Reporter: „V-ați gândit s-o mutați?”

Bărbat: „Da, la Vrancea. Am casă acolo, îmi fac buletin de acolo, imediat mă duc și am mutat mașina.”

Reporter: „Nu v-ați așteptat la majorarea aceasta?”

Bărbat: „Nu e prea mare, e exagerat de mare."

Oamenii sunt furioși pe primar, care li s-a adresat cu apelativul de „bombardieri", iar acum așteaptă scuzele.

Bărbat: „Am fost jignit. Unanim nu suntem de acord cu mărirea taxei auto. Nu numai că a mărit-o fără să spună înainte de alegeri și e exagerat, 50%, la o sumă de 10 milioane vă dați seama, înseamnă încă 5 în plus. Ce salarii avem noi știe toată lumea. "

Desigur, cei mai vocali sunt proprietarii mașinilor cu motoare de peste 2000 de centimetri cubi, pentru care impozitele nemajorate încep de la 800 de lei, față de nici 200 de lei la mașinile cu motoare de până în 2 litri.

Oamenii au mai ieșit o dată în stradă în această săptămână, cu speranța că Primăria va găsi soluții pentru a nu majora impozitul.

Creșterea impozitului a fost discutată într-o ședință online a Consiliului Local, iar unul dintre consilieri a profitat de faptul că purta mască și a lăsat un amic să voteze în locul lui.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO