Balastiera clandestină prinsă în mijlocul Crișului Negru s-a întors la lucru. Ce au constatat comisarii Gărzii de Mediu
La câteva zile după ce a fost descoperită o balastieră clandestină într-o arie protejată din albia Crișului Negru, șantierul a fost redeschis.
Un trecător a filmat utilajele și a trimis autorităților imaginile. Comisarii Gărzii de Mediu au mers din nou la fața locului și, cu toate că n-au mai găsit nimic, au constatat că lucrările avansaseră. Până acum, nu au găsit niciun document care să ateste că cineva ar fi avut permisiunea să facă astfel de săpături în zonă.
Aceste imagini au fost surprinse la două zile după controlul făcut de autorități pe malul Crișului Negru, în județul Bihor. Firma care făcuse excavațiile a fost amendată atunci de Apele Române cu 40.000 de lei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Acum, comisarii de la Garda de Mediu s-au întors în aria protejată.
Nadia Cotrău, comisar - Garda de Mediu Bihor: „Este total ilegal. Nu există niciun document, emis de alte instituții, pentru cel care a făcut această investiție”.
Andrei Togor, activist de mediu: „Efectul este, clar, de nedorit, mai ales pe fondul secetei prelungite pentru că, practic, se scade nivelul freaticului. Asta înseamnă că apa va fi tot mai jos. Nu mai au apă în fântâni, nu mai au apă nici măcar potabilă, din cauză că se exploatează în albia minoră”.
Comisarii Gărzii de Mediu l-au somat, din nou, pe patronul firmei care a deschis șantierul prima dată, să se prezinte la Oradea cu documente pentru exploatarea de la Tăut.