Au găsit pe un raft o carte cu Harry Potter care valorează 30.000 de lire. Moștenirea lăsată celor patru fiice de mama lor

Dată publicare: 01-04-2021 12:12
Dată actualizare: 01-04-2021 12:21


Au găsit pe un raft o carte cu Harry Potter care valorează 30.000 de lire. Moștenirea lăsată celor patru fiice de mama lor

O carte cumpărată cu doar o liră valorează acum peste 30.000 de lire. Ediția rară le-a rămas moștenire celor patru fiice ale unei profesoare decedate acum aproape 16 ani.

 

Fiicele fostei profesoare de clasă primară, care a murit de cancer de sân la 44 de ani în 2005, și-au dat seama de abia acum ce comoară aveau în bibliotecă. Mama lor le-a încurajat să citească, și casa lor era plină de cărți, relatează publicația The Sun.

Nu și-ar fi dat însă seama că o ediție a cărții „Harry Potter și Piatra Filosofală”, cumpărată acum aproape 20 de ani, ar fi putu să fie atât de valoroasă. Este o ediție limitată, tipărită în doar 500 de exemplare, iar valoarea ei a ajuns la cote nebănuite, o dată cu trecerea anilor.

Cartea va ajunge la o casă de licitații din Marea Britanii, unde ar putea fi vândută pentru o sumă între 20.000 și 30.000 de lire, poate chiar mai mult, arată sursa citată.

Cea mai mare din fiicele profesoarei, o femeie de 31 de ani care nu a vrut ca identitatea ei să fie făcută publică, a spus că această carte a adunat praf pe un raft, mai bine de 16 ani de la moartea mamei sale.

Banii pe care îi va obține din acest „dar ceresc” vor fi împărțiți cu celelalte trei surori ale ei, ca o parte a moștenirii mamei, a spus ea.

„Am fost cu adevărat șocate să aflăm că valorează 20-30.000 de lire. Nu ne-a venit să credem când cei de la casa de licitații i-au confirmat autenticitatea și a spus câți bani face. Când mama noastră a cumpărat-o cu mulți ani în urmă, cred că nu cu mai mult de o liră, nu mi-aș fi putut imagina că va ajunge să valoreze atât” a adăugat femeia.

Cartea a fost tipărită în 1997 și este foarte apreciată în lumea colecționarilor pasionați de romanele cu Harry Potter.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO