Muzeul Harry Potter din Londra se redeschide. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

Ultima actualizare: 21-08-2020 12:37

Muzeul Harry Potter din nordul Londrei își redeschide porțile pentru fanii mici și mari ai cunoscutului personaj.

Este vorba despre cele două studiouri în care au fost filmate multe dintre scenele de la școala de magie, care au avut lacătul pe uşă aproape şase luni.

Angajaţii de acolo nu au reușit, cu o vrajă, să facă să dispară noul virus, așa că au luat măsuri suplimentare pentru a-i proteja pe vizitatori.

Aceste platouri pe care a fost filmată seria Harry Potter, transformate într-un muzeu dedicat vrăjilor, se află la aproape o oră de Londra. Luni în șir nu au mai primit oaspeți, dar de acum portzile sunt din nou deschise.

Geoff Spooner, General Manager: „Pare că a trecut foarte mult timp, dar e minunat să ne întoarcem alături de echipa noastră, e minunat să-i întâmpinăm pe vizitatori la Hogwarts, înapoi la muzeu, înapoi în casa filmelor lui Harry Potter.//Am încercat să creăm pentru vizitatori o experiență cât mai apropiată de cea de dinainte de pandemia de COVID-19, atât cât s-a putut. Așa că toate platourile de filmare, toată recuzita, toate costumele sunt încă disponibile și la vedere."

Au fost luate măsurile necesare pentru a-i proteja atât pe musafiri, cât și pe angajați. Toată lumea trebuie să poarte mască de protecție, traseele sunt igienizate constant, iar turiștii sunt nevoiți să-și facă programare online.

Geoff Spooner, General Manager: „Oamenii se pot distanța fizic pentru că am redus numărul vizitatorilor care pot intra în același timp până la 25% față de numărul obișnuit (dinainte de pandemie, n.r.), și asta vă oferi musafirilor o experiență foarte specială."

În perioada în care muzeul a fost închis, angajații nu au stat cu mâinile încrucisate. Au pus la punct un nou traseu.

Geoff Spooner, General Manager: „Acum, când turiștii încep turul, ei întră în Sala cea Mare, care este decorată cu steagurile Casei Slytherin, așa cum ar fi fost la finalul volumului "Harry Potter și Piatra Filosofală". Mai departe, sunt foarte multe costume care nu sunt de obicei aici, costume ale superstarurilor din casa Slytherin.”

Toate obiectele prezentate sunt decoruri și recuzite originale, dau asigurări organizatorii turului. Magia stă, totuși, în imaginația vizitatorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO