Este anchetă într-un liceu din Oradea după ce mai mulți părinți s-au plâns că în clasa în care învață copiii lor există un elev care le face viața grea.

Pe lângă faptul că deranjează orele, băiatul îşi şi ameninţă colegii. Din cauza comportamentului violent adolescentul s-a ales cu media 4 la purtare semestrul trecut, dar pedeapsa nu l-a cumințit. A mers chiar și la sedințe de terapie cu un psiholog.

Directorul școlii spune ca au fost câteva incidente minore, doar unul mai grav. Cazul a ajuns și în atenția inspectoratului școlar.

Părinţii s-au sesizat după ce copiii lor s-au plâns de mai multe ori că nu mai vor să meargă la școală. Elevii din clasa a VII-a spun că, nu o dată, au fost amenințați cu bătaia sau chiar mai rău de către colegul lor. El a devenit, la un moment dat, violent cu unul dintre copii și chiar şi cu mama acestuia.

Copilul respectiv a agresat un alt coleg. L-a bătut, după câte am înțeles eu. Îi agresiv, băiatul, deranjează clasa ... Îi rău”, a spus un tată.

Dacă am încerca să îi educăm de mici și să-și depășească lipsurile pe care le simt ei și le au, eu zic că nu ar mai exista așa ceva”, a spus un alt părinte.

O mamă a decis chiar să își mute copilul la un alt liceu, iar alții se gândesc să ia aceeaşi măsură.

Conducerea liceului spune că acuzațiile sunt exagerate şi că incidentele au fost minore, mai mult în joacă, cu o singură excepție.

A fost un incident între doi copii. Unul dintre copii are, într-adevăr, probleme de comportament. Conducerea face toate demersurile posibile, legale, pentru a soluționa aceste incidente și a nu se repeta”, a declarat directorul unității de învățământ.

Părinţii au reclamat comprtamentul elevului şi la inspectorat.

Vorbim de un copil, cu probleme de comportament, care a fost sancționat disciplinar, prin scăderea notei la purtare, în semestrul trecut”, a transmis un inspector școlar.

Joi a fost convocat consiliul clasei, la care au participat conducerea liceului și reprezentanți ai inspectoratului școlar și ai poliției.

În urma ședinței s-a decis ca elevul să continue ședințele de consiliere psihologică, iar părinții au căzut de acord ca deocamdată să nu meargă mai departe cu plângerile. Fiind în gimnaziu, elevul-problemă nu poate fi exmatriculat, potrivit legii învățământului.