Un tânăr din Rădăuți, județul Suceava, a fost înjunghiat grav de un coleg de liceu și un altul a fost rănit ușor, în urma unui conflict pe stradă.

Cel considerat de anchetatori drept agresor, un băiat de 17 ani, susține că ar fi vrut doar să se apere, pentru că el ar fi fost cel atacat. Acum are dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore.

Patru băieți, cu vârste între 17 și 19 ani, elevi ai unui liceu tehnologic din Rădăuți, s-au întâlnit pe o stradă din oraș și s-au luat la ceartă.

Trei dintre adolescenți au venit către cel de 17 ani și au sărit la bătaie. Ca să se apere, el a scos un cuțit cu care i-a lovit pe doi dintre atacatori, apoi a fugit. A fost prins de politiști după 15 minute, în apropiere.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: ”A fost implicat într-o altercație cu alți trei colegi de la un colegiu tehnic, la un moment dat tânărul agresându-i.”

Tânărul rănit grav are 18 ani. A fost dus cu ambulanța la Spitalul Județean din Suceava, cu o rană în piept. Potrivit medicilor, plămânul drept i-a fost perforat și a fost operat de urgență.

Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava: "În timpul investigațiilor a intrat în șoc hipovolemic, dar a fost stabilizat de colegii din UPU și apoi urcat la chirurgie, având pneumotorax masiv pe partea dreaptă și leziuni pulmonare cu sângerare activă."

Tânărul rănit ușor, de 17 ani, are o plagă la mâna dreaptă și a fost îngrijit la spitalul din Rădăuți.

Miercuri seară a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe și și-a petrecut noaptea în arestul IPJ Suceava.