Americanii cheltuiesc, de Ziua Îndrăgostiților, de 20 de ori bugetul întregului București

Ultimul update: Miercuri 14 Februarie 2018 10:43
Data publicarii: Miercuri 14 Februarie 2018 08:32
Categorie: Divers

19,6 miliarde de dolari, adică de aproape 20 de ori bugetul întregului Bucureşti. Atât vor cheltui americanii de Ziua Îndrăgostiţilor pe cadouri şi cine în oraş.

Vorbim, însă, despre cei care au cui să facă un cadou în această zi.

Pentru ceilalţi, există o mulţime de aplicaţii care se ocupă cu găsirea sufletului-pereche. Una anume le permite utilizatorilor să le acorde chiar şi note celor cu care au avut de-a face, aşa cum se întâmplă cu orice alt produs, pe internet.

În epoca în care Marea Britanie a înfiinţat un Minister al Singurătăţii, găsirea sufletului pereche pare o misiune extrem de complicată. Tehnologia ajută, dar dragostea online presupune şi multe capcane.

Jamie Forsyth, fondatorul unei aplicaţii: Te întâlneşti cu cineva într-o seară pe baza a ceea ce ţi-a spus, fără documentare, fără informaţii de context, fiindcă v-aţi întâlnit pe internet. Nu e ca pe vremuri, când te duceai într-un bar, întâlneai pe cineva şi îţi făceai o idee despre caracterul lui, e dating online."

Valentine's day - Idei de cadouri amuzante pentru Ziua Îndrăgostiților

O nouă aplicaţie îşi propune să reducă riscurile şi le dă voie utilizatorilor care se cunosc între ei să-şi acorde unii altora calificative, aşa cum clienţii dau note hotelurilor în care s-au cazat sau produselor pe care le-au cumpărat. Pentru evitarea neplăcerilor, se asigură însă anonimatul.

„Nu doar foştii parteneri îţi dau note, ci şi oameni care au ieşit cu tine, dar nu eşti genul lor. Pot fi prieteni, colegi. Ca în orice alt caz, o să-ţi citeşti comentariile şi o să găseşti unele pozitive, dar o să găseşti unele negative de la foşti."

Dacă Ziua Îndrăgostiţilor este sau nu despre dragoste rămâne de lămurit. Dar despre consum este cu siguranţă. Asociaţia Comercianţilor din Statele Unite a anunţat că anul acesta oamenii vor cheltui, în medie, 145 de dolari pe cadouri. În total, se vor duce 4,7 miliarde de dolari pe bijuterii, două miliarde pe flori şi 1,8 miliarde pe bomboane de ciocolată.

Dacă vă paşte un sentiment de vinovăţie de la atâta ciocolată, nutriţioniştii îndulcesc situaţia.

Tamara Melton, nutriţionistă: „Ciocolata e mai mult decât un cadou dăruit persoanei iubite. Ciocolata conţine nutrienţi care ne pot ajută să ne protejăm inima. Se numesc flavonoli şi ajută la îmbunătăţirea fluxului de sânge către inimă."

O cină romantică este prima alegere pentru cei mai mulţi, atunci când e vorba de o seară deosebită de Ziua Îndrăgostiţilor. Un patron din Wisconsin vine însă cu o propunere originală: o invitaţie într-un poligon de trageri.

Dan Marcon, patron: „Trageţi puţin la ţintă. Timp de jumătate de oră, acest lucru îi va apropia pe parteneri, soţi de soţii, prieteni şi aşa mai departe. Apropie oamenii, asta ne place nouă să vedem."

Unii profită însă de această sărbătoare ca să ţintească şi mai departe: statisticile arată că, în Statele Unite, 6 milioane de cupluri se logodesc de Valentine's Day.

Idei de destinații romantice pentru Ziua Îndrăgostiților

Idei de destinații romantice pentru Ziua Îndrăgostiților

experiment tinder

A mers goală, însă pictată pe corp, la o întâlnire cu un bărbat cunoscut pe Tinder. VIDEO

Familie terorizată de vecini din cauza diferenţei de vârstă dintre soţi

Un câine e grav rănit, după ce i-a salvat viaţa stăpânului său: "E un înger"

Un șofer a înghesuit în rezervorul mașinii 770.000 de euro. FOTO

Un bărbat fără adăpost a ajuns din nou pe străzi deși i s-a oferit un job

Bărbat din Piatra Neamţ, muşcat de un şarpe boa în apartamentul său

politisti

Doi polițiști au ajutat o șoferiță care rămăsese cu mașina în pană

Italian agăţat pe stradă şi "atins lasciv" de o româncă. Ce a descoperit apoi

Tânăr acuzat că și-a bătut iubita, după ce i-ar fi înapoiat cadourile primite

Câinele care a stat timp de 10 ani numai lângă mormântului stăpânului a murit

Avion misterios, abandonat pe un câmp din Bali. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 22 februarie 2018