Amendă de 10.000 de dolari, pentru un bărbat care a împușcat un crocodil


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Februarie 2018 13:24
Categorie: Stiri Diverse
crocodil

Un fermier din Australia a fost amendat cu 10.000 de dolari australieni (aproximativ 8.000 de dolari americani), după ce a împușcat mortal un crocodil de 100 de ani. Omul a explicat că se săturase să-i fie omorâte vitele.

Crocodilul de 5,2 metri lungime a fost împuşcat între ochi într-un râu de lângă o fermă din Rockhampton, în statul central Queensland, în luna septembrie a anului trecut, informează agenția DPA, conform Agerpres.

Luke Stephen Orchard, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat la tribunal, dar a explicat că se săturase ca acesta să-i omoare viţeii. Bărbatul a argumentat că nu a făcut decât să protejeze vitele de la Staţia de cercetare Belmont, unde lucra.

Procurorul Jess King a declarat curţii că experţii au estimat că aligatorul avea în jur de 100 de ani, ceea ce făcea ca el să fie semnificativ din punct de vedere cultural pentru regiune.

Rowan King, avocatul lui Orchard, a declarat că proprietatea pe care lucra fermierul se întinde pe 13 km de-a lungul râului Fitzroy, care reprezintă principala sursă de apă pentru vitele aflate în grija lui. Departamentul de mediu nu a primit însă niciodată o sesizare oficială privind faptul că vitele de pe proprietate sunt ucise, a fost informată instanţa.

„Ştiaţi că era un animal protejat, ştiaţi că există o procedură prin care prezenţa animalului pe proprietate putea fi raportată autorităţilor", a declarat la motivarea verdictului judecătorul Jeff Clarke.

Crocodilii sunt animale protejate în Australia. Ei nu pot fi omorâţi fără autorizare din partea autorităţilor care supraveghează fauna sălbatică decât dacă reprezintă un pericol iar pedeapsa pentru uciderea crocodililor "emblematici", care au peste cinci metri lungime, este mai mare.

Experţii în faună sălbatică au avertizat că moartea crocodililor mari ar crea un vid de putere în ecosistemul râurilor locale, ceea ce ar face ca crocodilii mai tineri să devină mai agresivi în condiţiile în care se luptă pentru dominarea teritoriului.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO