Alimentele care vor rezista schimbărilor climatice. Cum să ne pregătim pentru viitor
O nouă experienţă culinară a fost prezentată la un eveniment organizat la Londra, la care maeştrii bucătari au putut discuta despre hrană direct cu clienţii lor.
Iar discuţiile au fost interesante pentru că bucătarii au prezentat feluri de mâncare din ingrediente mai puţin folosite zi de zi, dar care rezistă mai bine la schimbările climatice.
Potrivit specialiştilor, 60 de procente din caloriile pe care le consumă organismul uman provind din doar patru alimente: grâul, orez, porumb şi cartof.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
De aceea, maeştrii bucătari încearcă să promoveze alimente care nu mai sunt la fel de populare astăzi aşa cum erau pe vremuri, cum ar fi sfecla sau meiul.
Participant: "Este pentru prima dată când mănânc mei, seamănă la gust cu alunele. Pentru mine a fost şi un pic interesant, ceva la care nu mă aşteptam. Ca şi când îl vezi şi începi să îl guşti şi dai de această explozie de gusturi, şi este ceva ce nu ai mai întâlnit până atunci. Dar este chiar bun."
Meiul este o plantă rezistentă la secetă şi la un climat dificil, de aceea bucătarii o recomandă ca sursă de hrană alternativă. Are multe proteine, fier şi calciu, dar cu toate acestea nu mai este atât de popular cum este grâul.
Bucătar: "Cred că schimbarea trebuie să vină de la consumatori, consumatorii trebuie să spună sectorului alimentar, industriei alimentare, ceea ce vor. Că doresc alimente care sunt produse sustenabil, care au o valoare nutriţională mai mare, iar dacă consumatorii cer asta industriei alimentare, industria alimentară va cere acel lucru fermierilor."
Un raport al ONU arată că în anul 2050 populaţia globului va atinge 9,7 miliarde de oameni. Iar nevoile alimentare vor fi mai crescute şi în condiţiile în care schimbările climetice vor afecta recoltele. În prezent, sunt 30.000 de plante comestibile în lume, însă doar 150 de culturi agricole diferite. De aceea, o hrană alternativă poate fi un pas spre alimentaţia de mâine.