Ninsorile din ultimele zile au atras o mulțime de turiști la munte.

Stațiunile arată ca în vremurile bune, dar asta înseamnă, evident, aglomerație pe șosea, pe pârtii și la săniuș ori cozi infernale la instalațiile de transport pe cablu, iar dacă în Poiana Brașov nu miră pe nimeni că se întâmplă asta, și locuri ceva mai retrase, precum Arieșeni, în Munții Apuseni, sunt doldora de lume.

În Brașov, a fost haos încă de la prima oră, pe drumul care duce spre Poiană. Trei kilometri măsura coada de mașini. Sus, la fel de aliniați, schiorii așteptau să urce, mai mult sau mai puțin răbădători.

Reporter: „V-am auzit vorbind de coada mare. V-a descurajat?”

Turist: „Un pic.”

Reporter: „Și ce o să faceți?”

Turist: „Sus e mai ok, dar când o să urce toți, o să fie problemă și sus și jos!”

Reporter: „Și o să rămâneți peste zi?”

Turist: „Probabil, am plătit deja abonamentul!”

S-a stat la coadă peste tot: la casele de bilete, la vin fiert și chiar la săniuș.

Turist: „Super! Îmi place foarte mult! E foarte frumos!”

Reporter: „Pentru părinți e mai plăcut decât pentru copii?”

Turist: „Bineînțeles. E senzațional! Foarte frumos!”

Ca să evite îmbulzeala, unii schiori și practicanți de snowboard și-au ales trasee prin pădure, unde zăpada s-a așternut în strat gros. Salvamontiștii avertizează, însă, că acest gen de aventură este extrem de periculos.

Cătălin Petrescu, salvamont Brașov: „Acest strat de zăpadă proaspătă poate ascunde foarte multe pericole. În plus, se pot rătăci foarte ușor, mai ales că în partea superioară a masivului este ceață.”

Și în stațiunea Arieșeni, la poalele Munților Apuseni, pârtiile sunt perfecte. În mod, de acum, deloc surprinzător, s-a aglomerat și aici.

Turistă: „Ne-am dat cu sania, cu ce avem, colace, de toate.”

Dana Gligor: „Am avut și din Constanța, București, marea majoritate, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj. Pârtia se prezintă în condiții foarte bune. Avem zăpadă, are peste un metru zăpada pe pârtie.”

Este cerere mare și la plimbări cu sania prin pădure.

Zona atrage turiști și prin prețurile mai mici, în raport cu Valea Prahovei. O cameră se închiriază și cu 80 de lei pe noapte. Un vin fiert, în buza pârtiei, este cinci lei, iar plimbarea cu sania, 10.