Accident tragic în Arad. Un bărbat de 71 de ani a murit chiar de ziua lui de naștere

Dată publicare: 14-07-2020 16:39
Dată actualizare: 14-07-2020 18:02


Chiar de ziua lui de naștere, un bărbat de 71 de ani a sfârșit într-un accident teribil, alături de prietenul său.

Mașina în care se aflau a plonjat pur și simplu într-un canal colector plin cu apă. Deși echipajele de salvare venite la fața locului au încercat să-i resusciteze, cei doi nu au mai putut fi salvați.

Bărbatul de 71 de ani era pasager în mașina condusă de amicul său, un bărbat de 74 de ani. Mergeau împreună spre casă când, într-o curbă ușoară pe o șosea din județul Arad, șoferul nu a adaptat viteza, iar autoturismul a ajuns cu roțile în sus, în apă.

Bărbații au rămas captivi în mașină și au fost scoși de acolo de scafandri. Erau însă inconștienți și au fost aduși cu greu la mal.

Maior Marius Vlad, ISU Arad: „S-a intervenit pentru scoaterea unui autoturism dintr-un canal, victimele au fost scoase și predate echipajelor SAJ și echipajelor SMURD și au continuat manevrele de resuscitare”.

Reporter: „Cum a fost intervenția?”

Maior Marius Vlad, ISU Arad: „A fost destul de grea datorită faptului că mașina era răsturnată cu plafonul jos în apă”.

Radu Farcaș, medic SMURD: „După ce au fost scoase de echipajul de pompieri, pacienții erau în stop respirator prin asistolie, s-au început manevrele de resuscitare însă fară rezultat, pacienții fiind declarați decedați”.

După tragedie, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Adina Aconstantinesei, inspector IJP Arad: „Pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă ușoară la dreapta a pierdut controlul asupra autorurismului, s-a lovit de un cap de pod și s-a răsturnat într-un canal colector de apă. În urma evenimentului a rezultat decesul bărbatului de 74 de ani și a altui pasager de 71 de ani”.

Necropsia vă lamuri dacă cei doi prieteni au murit din cauza rănilor provocate de accident sau înecați.

Tags: accident, arad,


VIDEO PROTVPLUS.RO