Lucalnicii din Mureș sunt terorizați de urși. "Eu nu am auzit urs să mănânce găini"

Dată publicare: 14-07-2020 07:53
Dată actualizare: 14-07-2020 10:11


Urșii pare că și-au făcut un obicei din a vizita gospodăriile oamenilor. Într-o localitate din Mureș, o ursoaică, însoțită de trei pui, intră în curți de mai bine de o lună și caută mâncare.

Sălbăticiunile se mulțumesc, spun sătenii, cu fructe. Dar, dacă nu găsesc, le atacă animalele.

În localitatea Lunca Bradului din Mureş, după cum povestesc oamenii, o ursoaică şi cei trei pui coboară seară de seară, de vreo patru săptămâni, în gospodarii în căutare de hrană. De curând au luat din curtea unei familii o pungă cu mere.

Localnicii sunt speriaţi şi se plâng pentru că sălbăticiunile le atacă animalele dacă nu găsesc fructe.

Localnică: "A venit pe vale către grădină, a spart poarta, s-a dus lângă fântână, la găini, la porci, la ăştia umblă."

Oamenii au tot cerut ajutor, iar poliţiştii şi jandarmii au intervenit de fiecare dată pentru a alunga oaspeţii nepoftiţi. Dar scenele se repetă. Aşa că, disperaţi, localnicii au trimis un memoriu la Ministerul Mediului. Însă deocamdată nu au primit niciun răspuns.

Localnică: "Eu nu am auzit urs să mănânce găini, la mine mi-a luat şase din cuşca. Ne e teamă să umblăm pe drum, mai ales seara."

Şi în Buşteni îşi face apariţia o ursoaică însoţită de trei pui.

Imaginile au fost surprinse în apropiere de Sanatoriul Balneoclimateric de Copii. În înregistrare se vede cum sălbăticiunile ajung lângă un tomberon, pe care îl dărâma. Iar un pui mai năzdravan chiar sare gardul.

Autorităţile ne sfătuiesc să sunăm la 112 în cazul în care dăm nas în nas cu un urs.

 

Tags: mureș, urși,


VIDEO PROTVPLUS.RO