A fost amendat cu un milion de dolari taiwanezi pentru că a ieșit din carantină de șapte ori

27-01-2021 21:35


A fost amendat cu un milion de dolari taiwanezi pentru că a ieșit din carantină de șapte ori

Un bărbat a fost amendat cu un milion de dolari taiwanezi, adică aproximativ 35.000 de dolari americani, pentru că a ieșit de șapte ori din carantina de la domiciliu.

 

Bărbatul locuiește în orașul Taichung din centrul Taiwanului și se afla în carantină după o călătorie de afaceri pe are o făcuse în China, pe continentul asiatic. Media locală susține că acesta a ieșit însă din izolarea obligatorie la domiciliu de cel puțin șapte ori, relatează CNN.

Potrivit TTV News, el a ieșit la cumpărături, și-a dus mașina la service, ba chiar s-a luat la bătaie cu un vecin care îi reproșase că a părăsit locuința. Toate acestea, în decurs de numai trei zile.

Legea impune în Taiwan o perioadă de 14 zile de izolare la întoarcerea din călătoriile din afara țării, iar primarul orașului, Lu Shiow-yen, a declarat că este „o infracțiune serioasă” și bărbatul trebuie să primească „o pedeapsă severă”.

Este cea mai mare amendă dată până acum în Taiwan, iar în plus bărbatul va mai fi obligat la plata unei sume de 107 USD pe zi, reprezentând costul carantinei. Guvernul le oferă persoanelor aflate în carantină o compensație de 35 de dolari americani pe zi, de care contravenientul nu va mai beneficia.

Autoritățile din insula taiwaneză au reușit foarte bine să izoleze coronavirusul, printr-o politică strictă a testărilor și carantinei, arată sursa citată.

În insula cu 23 de milioane de suflete s-au înregistrat doar 889 de cazuri de coronavirus până acum.

În decembrie 2020, un migrant din Filipine, care venise la muncă în Taiwan, a fost amendat cu 3.500 de dolari americani pentru doar opt secunde, cât a ieșit din spațiul de izolare, pe un hol comun. Ghinionul său a fost că a apărut pe camerele de supraveghere.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO