Festivalul Street Delivery are loc în Bucureși. Proiecții de film, expoziții în scări de bloc și concerte

Dată publicare: 05-07-2020 08:39
Dată actualizare: 05-07-2020 18:10


Street Delivery, festivalul care valorifică arta în toate formele ei, merge mai departe, în ciuda pandemiei.

În Capitală, ediția de anul acesta a luat forma unui puzzle, cu evenimente în tot orașul - de la proiecții de film într-o parcare de cartier, până la expoziții în scări de bloc ori concerte în grădini.

O zonă aflată între blocuri din cartierul Pantelimon a devenit sâmbătă seară cinematograf în aer liber.

Organizatorii s-au ocupat de proiecția scurtmetrajelor, în timp ce spectatorii au avut grijă să vină cu scaune, băuturi reci și ceva de ronțăit.

Participant: „O inițiativă foarte faină, cobori din casă, iți pui o pătură și vezi niste scurtmetraje. Ne-a cam fost dor de cinema, drept să spun.”

Unii au ales să se bucure de producții chiar din confortul casei, din balcon.

Cristian Neagoe, organizator: „Nevoile culturale ale oamenilor din cartiere nu prea sunt în niciun fel abordate și în contextul asta în care sunt închise cinematografe, sunt închise mall-uri, ne-am gândit să le oferim vecinilor ocazia de a sta la balcon și de a se uita la un film.”

De la Street Delivery, eveniment care se încheie în duminică seara, nu au lipsit expozițiile și muzica. Însă aglomerația din anii trecuți a rămas doar o amintire.

Tot sâmbătă seară, în București a fost proiectat și documentarul "Woodstock", în cadrul evenimentului numit "Summer in The City". Ploaia nu i-a speriat pe cei prezenți, care s-au adăpostit, dar nu au uitat de regulile de distanțare fizică.

Irina Margareta Nistor, critic de film: „Aveam impresia că exclusiv în sala de cinema e de ajuns, dar până când ne reîntoarcem în sala de cinema e perfect și aici. După cum vezi, deși plouă de rupe, n-am plecat și nu sunt singura care n-am plecat. ”

Participant: „E primul eveniment la care particip de când cu pandemia. Mi se pare foarte ok faptul că au reușit să acopere cumva locul și am putut să ne bucurăm mai departe de moment.”

Răzvan Chirilov, organizator: „Ne-am lovit de ploaie, dar se pare că lumea este avidă după evenimente și dorește să iasă afară din casă."

Iar organizatorii nu se opresc aici.

Cristian Balaci, organizator: „Ne-am zbătut să ieșim din mediul online, unde se pare că nu se întâmplă mare lucru și de care lumea s-a plictisit. Speram să dezvoltăm locul și să avem și spectacole de teatru, stand-up, concerte.”

La evenimentele care au loc în aer liber pot participa cel mult 500 de persoane.


VIDEO PROTVPLUS.RO