Cât de dificil le este actorilor să susțină spectacole pe timp de pandemie

12-07-2020 09:43


A fost o seară cu spectacole în aer liber la Târgu Jiu! Actorii teatrului din oraş au avut ocazia să joace o comedie pe o scenă a teatrului de vară, iar în parcul Coloanei Infinitului a fost proiectat cel mai recent film cu Ben Afleck.

În ambele cazuri spectatorii au purtat măşti şi au fost obligaţi să stea la distanţă unii de ceilalţi.

După câteva luni în care teatrul a fost închis, actorii din Târgu Jiu au avut ocazia să joace pe scena teatrului de vară. Publicul a fost acceptat pe bază de invitaţie, iar toată lumea a trebuit să respecte regulile de distanţare fizică.

Spectacolul s-a desfăşurat în condiţii total diferite de cele ale scenei clasice.

Cosmin Brehuță, director Teatrul Dramatic Elvita Godeanu: "E cu totul altfel pentru că, în primul rând, oamenii sunt la distanţă, chiar dacă vorbim de o comedie, e destul de greu să simţim publicul. Fiind şi cu mască, nesimţindu-i, nevăzându-i, e ciudat, dar ne bucurăm că întâlnirea există şi schimbul de energie între actori şi spectatori se produce oricum."

Odată cu lăsarea întunericului a început şi proiecţia unui film în parcul Coloanei Infinitului. Accesul s-a făcut pe bază de bilete cumpărate on-line, iar vânzarea lor, în număr limitat, s-a făcut într-un timp foarte scurt.

Ionel Burtea, coorganizator proiecţie film: "Oamenii îşi doresc să petreacă timpul în natură, cu distanţare socială, după cum vedeţi avem fiecare pufoaică la 1,5m, se ia temperatura la intrare, avem măşti pentru cine doreşte, în aer liber nu sunt riscuri, totul e conform legii."

Pentru săptămâna viitoare organizatorii promit o altă premieră teatrală, biletele urmând să fie vândute tot online

VIDEO PROTVPLUS.RO