Lentilele cu ajutorul carora puteti avea o vedere High Definition

08-12-2009 00:00


Operatii

Primul implant cu lentile artificiale pentru tratarea cataractei a fost realizat acum mai bine de 60 de ani, in Londra, de catre chirurgul Harold Ridley. A fost o realizare care a salvat vederea a sute de mii de oameni pana acum.

Astazi, medicii oftalmologi au inventat un nou tip de lentile ce pot fi implantate in ochi si pot oferi pacientului o vedere de inalta rezolutie, informeaza Daily Mail.

Fabricate dintr-un material special, lentilele au capacitatea de a-si modifica forma in momentul in care o raza laser este proiectata asupra lor, ceea ce inseamna ca aceste lentile pot fi "proiectate" in functie de boala pacientilor: cataracta, miopie, hipermetropie sau astigmatism.

"De acum incolo, le putem promite pacientilor care sunt supusi unei operatii de cataracta ca vor avea o vedere perfecta, chiar daca inainte de operatie acest lucru nu era posibil. Interesant este ca multi dintre ei vor putea avea o 'super-vedere', superioara scorului de 20/20 care caracterizeaza vederea normala. Fiecare ochi are imperfectiuni microscopice care pot limita vederea. Cu noile lentile putem sa corectam aceste imperfectiuni si le putem oferi oamenilor o vedere High Definition", a declarat medicul Bobby Qureshi, cel care a folosit astfel de lentile in operatiile sale.

Sursa: Daily Mail

Tags: sanatate, inventii,

VIDEO PROTVPLUS.RO