CSID: Meniurile traditionale, la fel de daunatoare ca si fast food-ul

×
Codul embed a fost copiat

Meniurile traditionale pot fi la fel de periculoase precum cele de la fast food. Din aceasta categorie de nutrienti, avem voie sa consumam maximum 20 de grame pe zi.

Doar o portie de sarmale depaseste 100 de grame de grasimi saturate. Insa modalitatile sanatoase de a gati ne permit sa ne bucuram din cand in cand de preparatele din bucataria bunicii!

Ciorba de burta, bulzul si sarmalele sunt in topul specialitatilor cu care se lauda bucataria traditionala romaneasca.

Ne lasa gura apa, ar spune multa lume. Insa abunda in grasimi animale a caror concentratie pe portie depaseste limita recomandata de specialistii in nutritie.

Poti sa reduci frecventa consumului acestor specialitati - sa mananci o data pe saptamana sau mai rar, pe de alta parte o portie sa fie mult mai mica - in loc de un bol mare, un bol mic e ciorba de burta.

Citește și
Astm
Copiii nostri, tot mai bolnavi din cauza poluarii!
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Atunci cand prajim cartofi care contin un animoacid - asperagina - prin prajirea grasimilor care nu rezista la temperatura se genereaza acrilamida care e neurotoxica si cancerigena.

Uleiul de floarea soarelui este cel mai putin rezistent la prajire, deci cel mai nociv. Insa pentru o portie de cartofi prajiti si o friptura exista o alternativa sanatoasa.

Uleiul de palmier nehidrogenat are punctul de fierbere la 230 de grade - deci superior temperaturilor de pregatire. O temperatura obisnuita de prajire este de 190-200 de grade. Un ulei rafinat de masline poate fi utilizat la prajire. In felul acesta, specialitatile romanesti nu mai atenteaza la silueta si sanatate.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
CSID: Remedii impotriva mirosului neplacut al picioarelor
CSID: Remedii impotriva mirosului neplacut al picioarelor

Sezonul cald da mari batai de cap persoanelor care se confrunta cu transpiratia excesiva a picioarelor. Se intampla mai ales pentru ca membrele inferioare si cele superioare au mai multe glande sudoripare decat orice alta parte a corpului.

Copiii nostri, tot mai bolnavi din cauza poluarii!
Copiii nostri, tot mai bolnavi din cauza poluarii!

Poluarea din marile orase ne sufoca, si ne nenoroceste copiii. Frecventa astmului bronsic printre scolari a ajuns la unul din 20. Iar bronsiolita, boala respiratorie cea mai intalnita la bebelusi, afecteaza acum unul din patru.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.