CSID: Fotofobia poate ascude grave afectiuni ale ochilor!


Ultimul update: Sambata 24 Martie 2012 21:06
Data publicarii: Vineri 27 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Fotofobia-iata un fenomen care poate ascunde afectiuni grave ale ochilor. Medicii spun ca 90% dintre persoanele care au glaucom nu suporta lumina puternica.

Monitorizati cu atentie acuitatea vizuala a copiiilor - iata recomandarea oftalmologilor pentru toti parintii. Daca micutii lacrimeaza, li se inrosesc ochii, ii inchid in contact cu lumina naturala sau cu o sursa artificiala de lumina, atunci vizita la specialist este obligatorie.

Aceeasi recomandare este valabila si pentru adultii deranjati de lumina sau care nu se adapteaza usor la trecerea de la o sursa la alta de lumina.

Pentru acesti pacienti, exista o singura solutie in ceea ce priveste purtarea ochelarilor: Cei care au fotofobie si sunt purtatori de ochelari isi pot face ochelari de soare cu dioptrii si lentile colorate. Si afectiunile inflamatorii ale ochilor cauzate de microbi sau de corpi straini dau fotofobie. In aceasta situatie, medicii nu sfatuiesc pacientii sa foloseasca ochelari de soare inchisi la culoare pentru ca acestia ofera doar un confort temporar.

Tags: csid, sanatate,

CSID: Vezi aici cum poti scapa de pistrui
CSID: Antioxidantii sunt vedetele oricarui program antiaging
CSID: Carnea rosie ne pune viata in pericol
VIDEO PROTVPLUS.RO