Consumati o salata cu o ora inaintea fiecarei mese pe baza de carne!
Dupa sase saptamani de post, nu trebuie sa abuzam de friptura, dulciuri cu mult unt sau preparate din carne tocata!
Aceasta pentru ca organismul va fi suprasolicitat si nu va putea face fata concentratiei ridicate de grasimi si carbohidrati.
Pentru a evita problemele, nutritionsitii ne recomanda sa consumam o salata cu o ora inaintea fiecarei mese pe baza de carne.
Exista insa si alte alimente care usureaza accesul proteinelor si grasimilor in sistemul digestiv.
Nutritionistii ne sfatuiesc sa reintroducem treptat in alimentatie produsele animale. Ideal ar fi sa incepem cu lactatele, in special cele cu bacterii probiotice.
La modul ideal, ar trebui sa continuam cu pestele si abia apoi cu introducerea carnii rosii. Aceasta poate fi aleasa la primele doua mese din zi si in nici un caz la cina. In plus, o portie zilnica de cereale este obligatorie.
Salata nu trebuie mancata in timpul unei mese bogate in carne, urmate de un desert delicios.
De asemenea, dupa post, este interzisa asocierea unor grupe alimentare extrem de populare in randul romanilor.
Astfel, in aceasta perioada, singura garnitura recomandata trebuie pregatita din legume, de preferinta crude. Abaterea de la acest sfat poate atrage dupa sine suferinte abdominale.