Consultati medicul inainte de a lua orice tip de vitamine!

Dată publicare: 09-10-2009 00:00
Dată actualizare: 04-05-2012 06:49


Nu luati vitamine fara a consulta medicii! Daca le neglijati recomandarile, va expuneti unor riscuri majore. De exemplu, supradozele de vitamina A fragilizeaza oasele.

Iar cele de vitamina E sunt mult mai periculoase pentru ca pot favoriza apariţia cancerului. Aceste efecte pot fi evitate printr-un comportament responsabil.

Multe persoane considera vitaminele un adevarat panaceu si apeleaza la ele ori de cate ori se simt slabite, obosite sau au stari trecatoare de indispozitie. 80% dintre cei care solicita vitamine in farmacii nu au reteta de la medic.

Specialistii spun ca vitaminele se administreaza numai dupa efectuarea unor investigatii riguroase. Spre deosebire de cele din alimente, vitaminele din pilule se pot acumula rapid in organism. Iar cele mai periculoase sunt cele liposolubile A, D, E si K.

Vitamina K influenteaza coagularea sangelui, iar in exces poate da grave tulburari la nivelul sistemului circulator. Abuzul de suplimente cu vitamina D poate da dereglari renale, dar si ale sistemului osos. Mai putin periculoase sunt vitaminele hidrosolubile. Cele din clasa B nu se depoziteaza, dar cresc enorm pofta de mancare. Vitamina C insa impiedica eliminarea urinei in cantitati normale.

Tags: sanatate, vitamine,


VIDEO PROTVPLUS.RO