Ceaiul prea fierbinte creste riscul de cancer la nivelul gatului
Informatia a fost data publicitatii recent in British Medical Journal de un grup de cercetatori iranieni de la Universitatea de medicina din Teheran.
Ei au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au evaluat starea de sanatate a 300 de pacienti diagnosticati cu cancer esofagian si a 570 de persoane fara probleme speciale la nivelul gatului si esofagului, toti locuitori ai unei zone din nordul Iranului unde se bea foarte mult ceai negru.
Medicii au anuntat ca persoanele care beau ceaiul in mai putin de 2 minute de la preparare sunt de 5 ori mai expusi afectiunilor maligne localizate la nivelul gatului si esofagului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iar temperatura optima a lichidului fiebinte atat de popular nu trebuie sa fie mai mare de 70 de grade.
Anual, cancerul de esofag face 500 000 de victime in intreaga lume.