ULUITOR! Ce medicament ieftin si cunoscut vindeca de cancer!

18-02-2010 00:00


Cancer mamar

Femeile care au cancer la san si iau de doua-trei ori pe saptamana aspirina isi dubleaza sansa de supravietuire in cazul fatalei maladii. Aceasta este ultima descoperire a cercetatorilor americani care ofera o noua speranta femeilor bolnave de cancer.

Cea mai mare protectie este oferita de aspirina atunci cand este luata cu regularitate - de trei-patru ori pe saptamana, astfel se reduce riscul de a muri de cancer cu peste 70%, iar riscul reaparitiei celulelor canceroase cu peste 60%.

Studiul in urma caruia s-a ajuns la aceasta concluzie s-a realizat pe 4.000 de asistente, de-a lungul a 30 de ani. In acest timp, 341 dintre femei au murit in urma cancerului la san.

S-a demonstrat ca acelea care luau regulat aspirina, de obicei pentru a preveni bolile de inima, prezentau si un risc injumatatit de mortalitate de pe urma cancerului la san.

Metoda revolutionara: cancerul invins prin terapia cu ioni grei

"Daca aceste descoperiri se confirma si in alte experimente, aspirina ar putea deveni unul din cele mai la indemana mijloace de a invinge cancerul la san. Astfel femeile diagnosticate cu o astfel de maladie ar putea duce o viata indelungata si mult mai sanatoasa", a explicat Dr. Michelle Holmes, de la Scoala Medicala Harvard, intr-un raport aparut in Journal of Clinical Oncology.

Femeile recent diagnosticate cu cancer nu sunt insa sfatuite sa ia aspirina in primele 12 luni, pentru ca medicamentul, in interactiune cu chimioterapia, ar putea avea efecte secundare neplacute.

Cercetatorii inca nu sunt siguri de modul in care actioneaza aspirina asupra tumorilor canceroase, insa se pare ca substanta din medicament reduce inflamatia.

Mai mult, cercetatorii de la Institutul de Genetica Umana din cadrul Newcastle University, Marea Britanie, spun ca au descoperit ca aspirina controleaza celulele stem anormale, care favorizeaza dezvoltarea tumorilor. "Credem ca aspirina ar putea avea un efect asupra ratei de supravietuire in colon a celulelor stem defectuoase", spun acestia.

Ei au testat 1071 de persoane suferind de sindromul Lynch - o boala ereditara ce predispune la unele tipuri de cancer: stomac, creier, piele, prostata, endometru, ovare si in special de colon - impartindu-i in doua grupuri si administrand fiecaruia dintre acestea aspirina si respectiv medicamente placebo.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO