Seniorii, la atac in lumea virtuala! Bunicii dau iama in Facebook

Ultima actualizare: 07-11-2012 20:04

Sa nu va mirati prea tare daca in lista de prieteni de pe Facebook o sa va apara si bunicul celui mai bun prieten. Sau daca o sa va contacteze pe messenger bunica iubitului sau a iubitei.

La Timisoara, si exemplul nu este unul izolat, zeci de persoane de varsta a treia s-au inscris la cursuri de calculatoare.

Au inceput ca sa pastreze mai usor legatura cu nepotii si copiii plecati peste hotare si au sfarsit prin a fi captivati de lumea virtuala.

In tinerete, domnul Ioan nu a avut nicio treaba cu calculatoarele. A vazut insa ca internetul il poate apropia de cei dragi, plecati peste ocean, asa ca a devenit elev la 66 de ani.

Bunicii si bunicutele s-au pus serios pe invatat si, de dragul copiilor si al nepotilor, au acum conturi de mail, pe Facebook sau pe hi5.

Elevii trecuti bine de 60 de ani au inteles rapid ca internetul le ofera raspuns la toate intrebarile: "Mi s-a zbatut si un ochi si l-am intrebat pe Google si mi-a raspuns. Mi-a spus sa iau calciu", spune o doamna.

Si pentru ca internetul face casa buna cu limbile straine, cursantii se straduiesc sa rupa cateva cuvinte in engleza, franceza sau germana.

La cursurile de calculatoare s-au inscris 60 de persoane trecute de prima tinerete, iar la cele de limbi straine, 100. Pentru asta, pensionarii scot din buzunare intre 50 si 100 de lei lunar.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO