Alex si-a gasit o familie in urma reportajului difuzat in cadrul campaniei Vreau si eu parintii mei

Ultima actualizare: 09-10-2012 01:59

Zeci de mii de copii cresc in centrele de plasament. Sunt prea mari ca sa mai intre in planurile adultilor dispusi sa adopte. Insa, ei pot fi salvati daca sunt luati in plasament de cupluri care vor sa-i ajute, sa ii creasca armonios.

Formalitatile sunt simple si dureaza doar cateva saptamani.

Un exemplu este chiar Alex. Dupa ce ani a asteptat sa aiba parinti, Alex a ajuns in sfarsit intr-o familie. Un cuplu care i-a vazut povestea in cadrul campaniei "Vreau si eu parintii meu" a decis sa dea o sansa unui copil mare pe care nimeni nu mai voia sa-l adopte. Pentru inceput, cei doi oameni cu inima mare l-au luat in vacanta si daca totul va merge bine sunt dispusi sa-l infieze.

In urma cu doar doua saptamani era un copil care visa. O familie, o casa, parinti. Crestea intr-un centru de plasament unde ajunsese dupa ce a fost mutat de la un asistent maternal la altul.

Aceasta erau cuvintele baiatului in urma cu cateva saptamani. Un cuplu l-a vazut la televizor si a stiut atunci ca-si priveste viitorul copil. Au sunat la centru si dupa ce au fost evaluati, sefa centrului de plasament a decis ca Alex poate sa creasca in casa lor.

Alex ar vrea sa vada pe fetele lor bucuria pe ca o simte el. Nu mai spera ca va pleca intr-o familie, iar atunci cand Cati, sefa centrului, i-a dat vestea a plans in hohote. Nu stie prea multe despre parinti decat ca ea este farmacista, iar el inginer. A mai aflat ca acasa il astepta bunici si un caine haski.

Nadia recunoaste ca n-avea de gand sa ia acasa un copil abandonat. Pe el l-a vazut in campania "Vreau si eu parintii mei" si-a simtit ca trebuie sa-l ajute. Seara s-a consultat cu sotul si impreuna au decis sa dea o sansa unui copil care parea pierdut. L-au inclus imediat in planurile lor, mai ales dupa ce l-au auzit vorbind despre viitorul lui.

Alex viseaza sa conduca un centru de plasament, in vreme ce ei isi doresc sa contruiasca un astfel de asezamand. Poate ca visurile lor s-au intalnit cand aveau nevoie unii de ceilalti. Alex stie si e fericit ca sansa asta e a lui.

Alte cateva zeci de mii de copii abandonati o viseaza. Inchisi in centre de plasament viseaza si ei parintii lor si astepta ziua in care vor fi luati in casele si mai ales in sufletele lor ca sa inceapa o viata nou. Semneza petitia pentru schimbarea legislatiei privind adoptiile.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO