40.000 de copii abandonati au primit sansa la o familie dupa campania "Vreau si eu parintii mei"

Ultima actualizare: 15-09-2012 16:51

Legea adoptiilor, modificata in urma campaniei "Vreau si eu parintii mei", derulata de Stirile ProTV, a fost votata, marti, si de catre Camera Deputatilor si va intra in vigoare in curand.

Copiii care nu vor fi vizitati de parinti timp de un an, vor fi declarati automat adoptabili, iar cei ale caror rude nu sunt identificate, vor primi acelasi statut intr-o luna. Asta inseamna, ca micutii abandonati vor putea gasi mai usor familii care sa-i iubeasca si sa le ofere o viata normala.

Votul de marti aduce vesti bune pentru copiii parasiti de parintii lor. La numai cinci zile, o fetita a fost abandonata de mama ei pe malul raului Somes.

Legea veche cerea asistentilor sociali sa caute rudele de pana la gradul patru si sa incerce integrarea copilului in familia naturala, iar identificare lor dura uneori ani de zile. In campania "Vreau si eu parintii mei" s-a cerut reducerea acestor termene, iar noua lege prevede asta.

In plus, copiii ai caror parinti nu sunt identificati vor fi declarati adoptabili in 30 de zile, nu in ani, asa cum se intampla pana acum. Noua lege, modificata in urma campaniei "Vreau si eu parintii mei", aduce vesti si pentru romanii care muncesc in strainatate si care vor putea adopta copii din tara noastra.

Campania "Vreau si eu parintii mei" a fost sustinuta de 75.000 de oameni ale caror petitii online au ajuns pe meselor celor care decid soarta copiilor abandonati.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO