Arad, Dambovita si Alba sprijina realizarea hartii deseurilor din Romania!
Echipa “Let’s Do It, Romania!” a inceput cartarea deja in 28 de judete si se apropie cu pasi repezi de finalul calendarului de cartare. Insa harta deseurilor nu este gata, deci avem nevoie in continuare de implicarea tuturor!
Peste 550 de voluntari si-au oferit sprijinul, luand parte la acest demers pentru realizarea hartii deseurilor din Romania.
In cadrul acestor actiuni, voluntarii au identificat mormanele de deseuri cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia acestora.
Datorita actiunilor de cartare, s-au realizat deja trei curatenii pilot: Cluj (22 mai), Arges si Timis (5 iunie) si o actiune pe Valea Ariesului (5 iunie, alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor).
Sambata, 3 iulie, are loc la Arad, conferinta Let’s Do It, Romania! si demararea actiunii de cartare pentru acest judet. Activitati similare au avut loc in Dambovita si Alba saptamana aceasta. Hunedoara si Bihor amana inceputul acestor actiuni pentru o data pe care o vom anunta saptamana viitoare.
Pentru a realiza cu succes aceasta etapa de realizare a hartii deseurilor, este nevoie de un numar cat mai mare de voluntari. Facem apel la locuitorii judetelor Arad, Alba si Dambovita pentru a se implica alaturi de voluntarii deja inscrisi pana in prezent si pentru a mari echipele locale de cartatori!
In Alba sunt 19 voluntari, in Arad sunt 23 de voluntari, iar in Dambovita 32 de voluntari.
Echipa “Let's Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea “Implica-te!” “Let's Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie.
In plus, proiectul vizeaza responsabilizarea cetatenilor din Romania si implicarea autoritatilor centrale care sa aplice legislatia si sa ajute la implementarea unui sistem de management al deseurilor corespunzator normelor europene. Ajuta-ne sa punem la cale cea mai mare actiune de voluntariat din Romania! Putem stabili un nou record – Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!
Vezi harta deseurilor, realizata pana acum.
CLICK AICI DACA VREI SA TE IMPLICI IN ACEST PROIECT SI SA DEVII VOLUNTAR!