Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer. Firmele încă pot dona 20% din impozit

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

E sărbătoarea Crăciunului şi vă invităm să faceți o faptă bună: să deveniți fondatorii unui spital.

Asociaţia ”Dăruieşte Viață” construiește unul pentru copiii bolnavi de cancer. Și are nevoie de ajutorul nostru. Putem participa cu 2 euro pe lună dacă trimitem un SMS la 8844 cu mesajul "SPITAL" iar firmele au posibilitatea până la sfârşitul anului să direcţioneze 20 la sută din impozitul pe profit către această cauză.

Copiii internaţi în spitalul Marie Curie au nevoie de un spaţiu nou în care să ducă lupta cu o boală cumplită.

Salonul 516, spitalul de copii, Marie Curie. Secţia de Oncologie. Este locul în care Alex lupta cu o boală nedreaptă. De 9 luni. Acest loc le-a devenit casa, un loc gri, cu pereţi crăpaţi şi cu ferestre capturiste cu scoci.

Prin geamuri intră mult aer se face mult frig. Dacă deschizi uşa se face frig. Caloriferele sunt ruginite”, spune Alex.

Suferinţa musteşte prin toţi porii acestei încăperi. Au fost zile când au fost nevoiţi să împartă această cameră cu un alt copil şi o altă mamă, aflaţi în aceeaşi luptă. Într-un caiet, mama scrie tot ce se întâmplă cu Alex.

E o rutină pe care o întâlneşti oriunde ai deschide uşa pe acest etaj. În secţia de oncologie sunt 30 de paturi şi mai tot timpul nu există locuri libere. Iar copiii sunt însoţiţi de adulţi. Saloanele nu au toaletă. Toată lumea împarte cele două toalete de la capătul holului. 60 de persoane. Imunitatea acestor copii este scăzută şi orice microb ar putea să le fie fatal.

Mi-e şi frică să îl pun pe toaletă acolo, oricât ar fi de curată, nu ştiu. Orice părinte s-ar gândi că pot să ia ceva”, spune Raluca Bardu, mama lui Alex.

În toată secţia este un singur duș. Copiii bolnavi de cancer sunt nevoiţi să stea la coadă. Aşa că părinţii îşi spală copii în salon în ligheane.

Sunt oameni pe care o soartă nedreaptă i-a mutat în spital. Cu totul şi au nevoie de lucruri. Pe care le dosesc pe sub paturi sau pe sub scaunele pe care de multe ori părinţii dorm.

Luni la rând aceşti copii se plimbă dintr-un salon în altul. Se plictisesc. În secţia de oncologie nu mai e loc şi pentru un spaţiu de joacă. Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, care până acum a investit peste 6 milioane de euro în spitalele de stat din România, construieşte pentru aceşti copii un nou spital. Cu aproape 100 de paturi, spaţii de joacă, săli de mese şi de clasă, cinematograf, buncăre pentru radioterapie.

Iar firmele din România pot fi parte din această poveste. Acum, la sfârşit de an, oamenii de afaceri au posibilitatea să direcţioneze 20 la sută din impozitul pe profit către bursadefericire.ro.

Pentru firmele mici, cu cifra de afaceri de până într-un milion de euro este ultima dată când pot ajuta. De anul viitor, pentru ele guvernul a eliminat această posibilitate.

Noi toţi putem fi parte din povestea de la Marie Curie şi o putem susţine cu 2 euro pe lună printr-un SMS la 8844 cu mesajul "SPITAL". Aflaţi toate amănuntele pe bursadefericire.ro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO