Iohannis, despre Acordul pentru Brexit: Sunt foarte bucuros că s-au făcut progrese

17-10-2019 16:41

iohannis pnl brasov

Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, a declarat, joi, că este bucuros că s-au făcut progrese în negocierea Acordului pentru Brexit.

Acesta s-a declarat optimist că acest acord va fi aprobat în Consiliul European.

„Pentru românii din Marea Britanie înseamnă şi ce a însemnat şi prima formă şi ar fi foarte bine dacă de data aceasta am ajunge la o înţelegere care pe urmă se pune în practică”, a spus şeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

„În acord, lucrurile care au fost negociate şi acceptate de ambele părţi nu s-au schimbat, ele au fost păstrate, ceea ce s-a renegociat şi s-a schimbat în unele părţi este partea numită 'back stop', deci înţelegerea pe graniţa între Irlanda şi Irlanda de Nord. Sunt foarte bucuros că s-au făcut progrese semnificative. Acum trebuie să vedem dacă reuşim în Consiliu şi sunt optimist să aprobăm acordul, pe urmă să vedem dacă şi la Londra se va găsi aprobare pentru acest acord", a adăugat acesta.

Potrivit Agerpres, el a reiterat că cea mai bună variantă ar fi un Brexit cu acord.

"În cazul nostru, pentru românii noştri din Marea Britanie, ar însemna să le fie asigurate toate drepturile", a spus Iohannis.

Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un nou acord al Brexitului, a anunţat joi premierul britanic Boris Johnson. Detalii AICI
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO