Liceul unde elevii care nu au luat nota de trecere pot "imprumuta" puncte. Cum functioneaza "banca de note"
Conducerea unui liceu din China a inventat o metoda inovativa de a-i evalua pe elevi.
Liceul numarul 1 din orasul chinez Nanjing a introdus o metoda originala de notare a elevilor. Acestia au acces la o “banca de note” de la care pot imprumuta puncte atunci cand au luat prea putin la un exament. Punctele trebuie insa “rambursate” fie prin note mai mari sau prin acxtivitati suplimentare – prezentari publice sau experimente la laboratorul liceului.
Sistemul de invatamant din China e bazat pe examene extrem de dificile, de promovarea carora depinde practic tot viitorul elevilor. Directorul liceului din Nanjing spune ca vrea, prin aceasta metoda de evaluare, sa ii stimuleze pe acestia in loc sa ii sperie si sa le distruga entuziasmul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Este prima institutie de invatamant din China care apeleaza la aceasta idee si deja un sfert din elevii inscrisi in program s-au “imprumutat” la “banca de note”. Punctele acumuleaza dobanzi, exact ca in cazul unui credit real, si pot fi rambursate in rate. Studentii care nu isi platesc datoriile primesc un “semn rosu” in catalog.
Sursa: Pro TV
Etichete: liceu, China, banca, note, imprumuturi, nanjing,
Dată publicare:
13-01-2017 16:00