Ask.fm anunta masuri de siguranta marite ca urmare a scandalului in care reteaua a fost implicata
Dupa ce site-ul a fost acuzat ca ar fi vinovatul moral al sinuciderii adolescentei Hannah Smith, administratorii acestuia au anuntat in cursul zilei de luni, ca vor lua noi masuri de siguranta impotriva abuzului online.
La inceputul lunii, presa internationala anunta ca o tanara din Marea Britanie s-a spanzurat, dupa ce mai multe luni a fost abuzata pe reteaua de socializare, care permite utilizatorilor sa isi adreseze intrebari, sub protectia anonimatului.
"Nu va lasati copiii sa faca asta!". O alta tanara s-a sinucis dupa hartuiri pe Ask.fm
Pe fondul crizei de imagine suferite, Ask.fm a anuntat ca vor face mai multe schimbari, printre care se numara un buton mai mare de reclamare a abuzului, angajarea unui numar de persoane pentru verificarea mesajelor considerate abuzive si crearea unui site informational pentru parinti.
Va fi creata o noua categorie in reclamarea unui mesaj ca fiind abuziv, cea a hartuirii, care se va alatura categoriilor deja existente precum mesaj violent sau continut pornografic.
Optiunea de a primi sau nu intrebari anonime va deveni si ea mai vizibila in cadrul retelei. Schimbarile vor fi facute incepand cu luna septembrie, odata cu schimbarea butonului de reclamare a abuzului iar conform Mirror, administratorii vor angaja un nou personal pentru moderarea mesajelor in luna ianuarie.
Site-ul cu rol informativ pentru parinti va putea fi accesat din primavara anului 2014.
Tatal adolescentei care s-a sinucis la inceputul lunii considera masurile luate de acestia ca fiind “un lucru bun”, dar a tinut sa critice din nou site-ul pentru incercarea de discreditare a fiicei sale prin declararea faptului ca aceasta si-ar fi trimis singura cateva dintre mesajele abuzive.