"Apa din toaleta este mai curata". Ce s-a gasit in bauturile KFC din China
Chinezii au descoperit un nou motiv pentru care ar trebui sa fie mai atenti cand merg la fast-food, pe langa acela ca meniurile dauneaza grav siluetei.
Un test facut in trei lanturi de fast-food din aceasta tara a scos la lumina faptul ca gheata din bauturi contine mai multe bacterii decat apa din vasele de WC.
Reporterii de la China Central Telivision (CCTV) au luat mostre de cuburi de gheata din restaurantele KFC, McDonald’s si Kung Fu (lant chinez de fast-food), apoi le-au comparat cu apa din vasele de WC.
KFC a iesit cel mai rau in urma acestui test; cuburile de gheata luate din restaurantele din doua orase mari, intre care si Beijing, continand 900 de unitati de bacterii per mililitru, adica mai mult de 12 ori decat in apa din WC.
Si la restaurantele Kung Fu testul a iesit rau, gheata avand de 5 ori mai multe bacterii decat in apa din toalete, in timp ce la McDonald’s testul a avut rezultate bune. Departe de a fi pura, apa din cuburile de gheata din aceste restaurante este in limitele impuse de autoritatile sanitare.
Descoperirea a oripilat milioane de oameni, unii din ei jurand ca n-o sa mai calce in viata lor intr-un KFC sau Kung Fu. In timp ce reprezentantii Kung Fu au afirmat ca apa pentru gheata nu are nicio problema, cei de la KFC au transmis scuze publice si au spus ca este un caz izolat, iar pe viitor se vor asigura ca nu vor face greseli.
“Avem masuri stricte de asigurare a calitatii in timpul procesarii apei pentru gheata. Chiar acum facem o ancheta interna pentru a stabili ce s-a intamplat in unul din restaurantele noastre si pe viitor ne vom asigura ca toate standardele noastre vor fi atinse”, a declarat Jonathan Blum, purtatorul de cuvant al Yum! Brands, o companie americana care detine restaurantele KFC in China.
Dupa acest scandal, Kung Fu si McDonald’s au promis, de asemenea, ca vor fi mai atente la respectarea standardelor de igiena.
Sursa: China Central Television,
Etichete: China, bacterii, McDonalds, kfc, kung fu,
Dată publicare:
26-07-2013 10:52