A fost gasit un urmas din misterioasa “Familie Albastra”. Cum arata barbatul care acum are 37 de ani

Ben Stacy

S-a nascut in 1975 si i-a socat pe medici cu pielea lui albastra. Intregul cadru medical s-a intrebat ce se intampla cu bebelusul, iar doctorii au vrut sa-i faca o transfuzie de sange, insa bunica lui s-a opus.

Batrana le-a explicat medicilor ca nepotul ei este un descendent al clanului Fugate, ciudata familie din anii 1800 care locuia in Kentucky, Muntii Apalasi.

Odata cu inaintarea in varsta culoare albastra a pielii lui Ben Stacy a inceput sa dispara. Numai in zilele in care este foarte frig, mainile barbatului au tendinta de albastrire.

Ben traieste in Alska, este casatorit si are patru copii.

Citește și
Mihai Mărgineanu, oripilat de ce a văzut la Vama Veche: „Am o întrebare la care nu trebuie să-mi răspundeți mie: Ba, voi știți ce mai fac copiii voștri?”

Potrivit arborelui genealogic, Martin Fugate si Elizabeth au avut un baietel “albastru” numit Zachariah. Acesta s-a casatorit cu o sora mai mica a mamei sale. Cei doi au avut un copil, Levy.

Levy si-a luat o sotie dintr-o familie din vecini, cu care a avut opt copii. Unul dintre acestia a fost Luna. La varsta maritisului, ea l-a luat de barbat pe John Stacy si au avut 13 copii.

Ben Stacy provine din aceasta familie, dupa cum noteaza ABC News.

Cel care a intemeiat clanul Fugate era un orfan francez, care s-a casatorit cu americanca Elizabeth Smith.

Patru din cei sapte copii ai lor sufereau de o mutatie genetica destul de rara, care ii facea sa aiba o culoare nefireasca a pielii.

Mutatia apare foarte rar, numai atunci cand se combina doua gene recesive care au informatia "gresita". Prin urmare, ambii parinti trebuie sa fie purtatori.

Iata explicatia medicala a “fetelor albastre”: lipsa unei cantitati suficiente de oxigen in sange, care il face sa fie mult mai inchis la culoare decat sangele unor persoane obisnuite.

Se pare ca izolarea in care locuia familia a contribuit din plin la raspandirea acestei gene care le oferea un aspect bizar .

Clanul Fugate s-a unit cu o familie vecina, aceste casatorii "in cerc restrans" avand loc pe parcursul mai multor generatii, astfel incat gena mutanta s-a manifestat in continuare.

Povestea acestei familii a fost aflata abia in anul 1958, cand un membru al clanului Fugate si-a dus sotia la un spital din apropiere, iar medicii au fost mai interesati de aspectul pielii sale decat de boala femeii.

In timp, zona unde locuia familia Fugate s-a dezvoltat, casatoriile s-au extins si in alte familii, iar acum gena este probabil recesiva, sansele ca alti “copii albastri” sa se nasca fiind reduse.

In afara de culoarea ciudata a pielii, persoanele care au aceasta mutatie nu au probleme de sanatate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
Citește și...
Ceva nu e in regula cu aceasta fotografie. Misterul
Ceva nu e in regula cu aceasta fotografie. Misterul "Familiei Albastre", dezlegat dupa 200 de ani

Desi pare sa fie o farsa, aceasta poza este cat se poate de reala. Cativa membri ai acestei familii au intr-adevar pielea albastra. Un mister medical explicat dupa doua sute de ani.

Recomandări
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”

Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28 - care ar mai fi vizat şi Germania şi Republica Cehă - şi a condamnat aceste atacuri, informează sâmbătă Reuters.

Klaus Iohannis, mesaj de Paşte: Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui
Klaus Iohannis, mesaj de Paşte: Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, într-un mesaj, că Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace.

Ce spune Robert de Niro despre Donald Trump: „Este un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi”
Ce spune Robert de Niro despre Donald Trump: „Este un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi”

Adversar notoriu al lui Donald Trump de mai mulţi ani, Robert De Niro l-a atacat din nou pe fostul preşedinte american într-un interviu.