REZULTATE CONTESTATII BAC 2013 EDU.RO. Rezultate si note pe judete la BACALAUREAT 2013

BACALAUREAT 2013

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013. EDU.RO a publicat vineri, 12 iulie REZULTATELE FINALE la BACALAUREAT 2013 dupa contestatii.

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013 - Dupa ce luni, 8 iule au fost afisate primele rezultate la BACALAUREAT 2013, mii de elevi din toata tara au depus contestatii.

EDU.RO a afisat vineri, 12 iulie REZULTATELE FINALE BAC 2013 DUPA CONTESTATII.

Vezi mai jos REZULTATELE BAC 2013 DUPA CONTESTATII, asa cum au fost publicate de Ministerul Educatiei.

 

Citește și
Bacalaureat
BACALAUREAT 2013. Ce note au luat la examen vedetele si politicienii din Romania
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Alba

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT2013 Arad

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Arges

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bacau

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bihor

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bistrita-Nasaud

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Botosani

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Brasov

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Braila

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bucuresti

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Buzau

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Caras-Severin

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Calarasi

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Cluj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Constanta

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Covasna

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Dambovita

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Dolj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Galati

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Giurgiu

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Gorj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Harghita

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Hunedoara

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Ialomita

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Iasi

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Ilfov

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Maramures

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Mehedinti

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Mures

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Neamt

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Olt

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Prahova

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Satu Mare

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Salaj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Sibiu

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Suceava

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 201 Teleorman

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Timis

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Tulcea

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Vaslui

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Valcea

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Vrancea

 

VINERI, 12 IULIE

UPDATE 14:20

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013. Hunedoara: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut la 53,8 la suta in urma contestatiilor

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Hunedoara a crescut la 53,8 la suta, fata de 53,25 la suta cat era initial, 25 de elevi fiind declarati admisi dupa solutionarea contestatiilor, au anuntat, vineri, reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean (ISJ).

Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Hunedoara, Marta Mathe, din cele 812 contestatii depuse de cei nemultumiti de notele la examenul de bacalaureat, 555 nu au fost admise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost admise 257 de contestatii, in urma carora 116 note au devenit mai mari si 141 de note mai mici. Modificarile de note au fost de pana la 1,5 puncte. Avem 25 de absolventi care au promovat in urma recorectarii lucrarilor, iar procentul de promovabilitate a crescut usor, la 53,8", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Hunedoara.

Inainte de solutionarea contestatiilor, promovabilitatea a fost de 53,25 la suta, un numar de 2.373 de candidati fiind declarati admisi. Numarul celor admisi dupa recorectarea lucrarilor pentru care s-au depus contestatii este de 2.398.

 

 

UPDATE 13:50

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013. Timis: Promovabilitatea la Bac a crescut la 55,56%, cu peste un punct procentual, dupa contestatii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu peste un punct procentual, in judetul Timis, de la 54,41 la suta la 55,56 la suta, dupăarezolvarea contestatiilor, iar 60 de candidati care fusesera declarati respinsi au promovat dupa ce lucrarile le-au fost recorectate.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Timis, in judet promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 55,56 la suta, cu peste un punct procentual mai mare decat inaintea depunerii contestatiilor.

In acest an au fost depuse 1.127 de contestatii, iar dupa recorectare 713 lucrari au ramas cu notele nemodificate. De asemenea, in cazul a 275 de lucrari notele au fost majorate, iar pentru alte 139 notele au scazut.

Un numar de 60 de absolventi care au sustinut bacalaureatul in Timis si care la afisarea primelor rezultate au fost declarati respinsi au fost declarati promovati dupa ce lucrarile le-au fost recorectate.

 

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013: Primele masuri luate in cazul liceelor fara niciun elev promovat

Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat nu au ramas fara consecinte. Au loc controale in cele 56 de licee in care niciun elev nu a promovat, dar si in cele in care doar cativa copii au scapat institutia de rusine.

Profesorii si directorii acestor tineri dezinteresati sunt verificati si vor fi pedepsiti daca au facut faradelegi. Deja, in Bucuresti s-a decis ca doua scoli slabe sa fie comasate.

Din toamna, elevii grupului scolar industrial "Unirea" vor fi mutati la liceul RATB. In ambele cazuri rezultatele la examenul de bacalaureat au fost foarte slabe. Aici gradul de promovabilitate a fost de sub 10%, iar in partea cealalta doar un elev a luat examenul din cei 38 inscrisi.

Vestea ii nemultumeste pe elevii care, din septembrie, vor fi nevoiti sa inceapa scoala in alta parte. "Nu-mi place acolo, nu vreau sa merg. Nici nu se tin ore. Mai bine ma transfer la alta scoala, decat sa merg acolo", s-au plans elevii.

Liceele RATB si Unirea vor fuziona pentru ca rezultatele au fost foarte slabe. La liceul RATB, au fost descoperite foarte multe nereguli, in urma cu trei luni, conducerea si o parte din profesori au fost schimbati pentru ca nu se tineau ore, spune un reprezentat al Inspectoratului Scolar din Bucuresti.

Dealtfel numai in capitala sunt 14 licee cu promovabilitatea de sub 10%. Nici in Vaslui situatia nu este roz. In sase unitati scolare promovabilitatea a fost mai mica de 25 de procente. La Vetrisoaia, niciun candidat nu a obtinut media de trecere. Autoritatile promit sa ia masuri.

"E vorba de copii care intra in clasa a noua cu medii foarte mici. In momentul in care intra cu mediii sub 5, se justifica pe undeva ca nu pot iesi la bac cu medii mai mari de 6", spune un reprezentant al Inspectoratului Scolar din Vaslui.

Si directorii acestor unitati de invatamant ar putea fi pedepsiti cu niste calificative proaste. In Maramures, de exemplu, 7 licee se "mandresc" cu promovabilitate zero la bacalaureat. Gavril Buda este profesor de matematica si nu e surprins de rezultat. Dar nici nu se simte vinovat pentru esec.

"Surpriza era daca lua vreunul. Nu e vina nici a colegilor, nici a mea, ci a sistemului: selectia se face aiurea, prea simplu. La copiii din ziua de zi, pe langa ca nu le place cartea, nu le place nici munca", spune el.

Problema este ca cei aproape 80 de mii de elevi care au ratat bacul ar putea costa statul 75 de milioane de lei numai in urmatoarele 6 luni.

 

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013. Dimensiunile fenomenului "SPAGA LA BAC". Rata promovabilitatii in liceele anchetate pentru frauda

Bacalaureatul de anul acesta capata un iz penal. Scandalul spagilor se extinde ca o plaga.

Mai nou, directoarea unui liceu din Timis si 5 elevi au ajuns in fata procurorilor dupa ce anchetatorii au primit informatii ca in scoala s-ar fi strans anumite sume pentru ca examinatorii sa fie mai indulgenti. Banii de protocol ar fi ajuns la comisia de examinare. Si la Mangalia, politistii i-au luat la intrebari pe doi absolventi, prinsi cu fotocopii pe care erau rezolvarile subiectelor.

"Ca sa fie bine", spun procurorii, elevii liceului Gataia din Timis ar fi pus cate 200 de lei de fiecare. Banii stransi chipurile pentru protocol au plecat spre examinatorii de la centrul din Deta.

Astazi, insa absolventii dar si directoarea au fost audiati. "M-au intrebat daca s-au strans bani despre care nu stiu sa spun. Nu stiu de banii acestia. Nu inteleg sensul", a spus Gabriela Neda, director Liceul Gataia.

Eleva audiata: Prin telefon am fost chemati sa ne prezentam la sectie.
Reporter: Ce v-au intrebat exact procurorii?
Eleva audiata: Daca am dat bani, daca s-au adunat bani, am zis ca nu s-a intamplat nimic, nu am adunat nimic si daca in sala au intrat foi cu rezolvari. Am zis ca nu.

Reporter: Intrebarile au fost in general daca s-au strans bani sau s-au dat bani?
Eleva audiata: Din cate stiu eu nu. Nici nu am adunat, nici nu am vazut nimic, m-am ocupat strict de lucrarea mea.

Si totusi anchetatorii au informatii potrivit carora banii au fost ceruti sub forma de spaga. "Sa vedem daca sesizarea pe care o avem se confirma sau nu se confirma. Avem o sesizare din oficiu. Se vorbea de o suma de bani data anterior examenului de bacalaureat", spune Adrian Golban- procuror Parchetul de pe Langa Tribunalul Timis.

La liceul teoretic din Gataia, promovabilitatea a fost de 74%, peste media din judet. Coincidenta face ca si lucrarile de la Peciu Nou sa fie verificate tot la centrul din Deta. La a doua unitate de invatamant promovabilitatea a fost chiar de 94%.

Curios este ca in multe zone din tara acolo unde copiii n-au avut emotii, dimpotriva, au existat si cele multe cautari pe internet privind modalitatile de copiere la bac.

Asadar elevii care s-au interesat cum pot sa fraudeze examenul sunt din judetele colorate cu albastru inchis pe aceasta harta. Culmea, tot aceastea sunt si judetele fruntase cu note mari.

Si la Mangalia, la Liceul Tehnologic "Ion Banescu", procurorii fac audieri, dupa ce pe bancile a doi elevi s-au gasit subiecte rezolvate si fotocopiate. Cei doi au fost eliminati si sunt deja cercetati pentru frauda. Se pare insa ca tinerii si-au ajutat si alti colegi. Sunt 23 de suspecti in total.

Procurorii banuiesc ca directorul scolii este cel care le-a oferit raspunsurile mai ales ca ar fi fost suprins de camerele de supraveghere.

Procurorii au audiat deja mai multi elevi si profesori ca sa afle exact de unde provin fotocopiile pe care erau scrise raspunsurile subiectelor de la bac. Anchetatorii refuza sa faca insa orice fel de declaratii pentru ca cercetarea nu s-a incheiat. Celor 23 de elevi din sala li se pot anula rezultatele de la bacalaureat.

BACALAUREAT 2013 - SESIUNEA DE TOAMNA

15 - 19 iulie 2013: Inscrierea candidatilor la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013

19 - 20 august 2013: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

19 - 21 august 2013: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

20 - 21 august 2013: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala -proba C

22 - 23 august 2013: Evaluarea competentelor digitale - proba D

26 august 2013: Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

27 august 2013: Limba si lteratura materna - proba E)b) - proba scrisa

28 august 2013 Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

30 august 2013: Proba la alegere a profiluli si specializarii -proba E)d) - proba scrisa

2 septembrie 2013: Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)

3 - 4 septembrie 2013: Rezolvarea contestatiilor

5 septembrie 2013: Afisarea rezultatelor finale BACALAUREAT 2013

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.ro. Rezultate dupa contestatii la BACALAUREAT 2013.Harta interactiva
REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.ro. Rezultate dupa contestatii la BACALAUREAT 2013.Harta interactiva

REZULTATE FINALE BAC 2013. EDU.RO a PUBLICAT REZULTATE BACALAUREAT 2013 inainte de contestatii. Gasiti notele in harta interactiva de mai jos.

BACALAUREAT 2013. Ce note au luat la examen vedetele si politicienii din Romania
BACALAUREAT 2013. Ce note au luat la examen vedetele si politicienii din Romania

Unii au terminat liceul cu brio, altii mai greu. Dupa dezastrul din ultimii ani de la bacalaureat, insa, unele vedete se pot mandri ca au promovat examenul de maturitate cu fruntea sus.

BACALAUREAT 2013. Ce note a luat fiica lui Corneliu Vadim Tudor
BACALAUREAT 2013. Ce note a luat fiica lui Corneliu Vadim Tudor

Vadim Eugenia, eleva a liceului I.L. Caragiale, a sustinut anul acesta examenul de bacalaureat.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.