Bilant trist pentru cea mai recenta generatie in deruta a Romaniei. Concluzia unui elev care a luat 3,75 la BAC
Dupa o noua sesiune dezastruoasa de bacalaureat, comisiile de examinare s-au trezit luni, cu un val de contestatii. In majoritatea cazurilor, ar fi fost nevoie de o minune ca absolventii sa obtina o nota de trecere, dar unii au incercat.
Pana joi, cand vom avea rezultatele finale, iata si bilantul generatiei 2014: aproape 500 au incercat sa fure examenul de BACALAUREAT 2014si au fost eliminati iar alti 80.000, respinsi. Dupa cele cateva luni, de trait pe cheltuiala statului, care le da un ajutor de somaj, ei vor ramane pe spinarea parintilor.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Victoras Micula va sti probabil pe de rost toate operele, inainte de urmatoarea sa incercare la bacalaureat, adica peste 2 ani. "Eliminat din examen" pentru tentativa de frauda, in timpul probei scrise la limba romana, fiul milionarului Micula n-a reusit se pare sa plimbe fituicile, asa cum face cu elicopterul si masinile scumpe. Si nu i se va permite accesul in urmatoarele doua sesiuni de BACALAUREAT. Intre timp, alti peste 40.000 de picati cauta explicatii pentru propriul esec.
"Au dat note chiar foarte mici. Nu s-a luat in considerare absolut nimic. S-au dat note asa, la plesneala!", spune un elev.
11.666 de tineri au trecut, cu chiu cu vai, prin furcile caudine ale examenului de maturitate din toamna. Desi doar 1500 au luat medii peste 7 in sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2014, se pot considera norocosi. Restul pana la 52 de mii mai au, in acest an, o singura incercare. Dar si aceasta cu slabe sanse de reusita. Contestatiile au fost depuse de candidati la insistentele parintilor. Respinsi cu note de 2, 3 si 4, majoritatea sunt constienti ca n-au cum sa ajunga la 5. Totusi, de ce sa nu incerce?
Elev: Daca reusesc sa iau, ma duc la o facultate, vad eu ce fac.
Reporter: La ce ati facut contestatie?
Elev: La matematica.
Reporter: Cat ati luat?
Elev: 3,75.
Mai resemnati si mai constienti de sansele copiilor lor, parintii pleaca umiliti capul in fata unei situatii scpate de sub control."Ori drastic, ori prietenos... Am incercat ambele variante, nu a raspuns asa cum ma asteptam eu. Si solutii nu prea am, din pacate".
Cea mai recenta generatie in deruta a Romaniei, adica promotia 2014, are 70.000 de absolventi promovati la examenul de BACALAUREAT 2014 si 80.000 de respinsi, pregatiti sa incaseze cateva luni un ajutor de somaj.
Cat despre absolventii ultimilor 4 ani, adica de cand avem in sali ochiul necrutator al camerelor video - situatia e cel putin trista, daca nu dramatica. 300.000 de tineri sunt fara un viitor, pentru ca nu au reusit sa ia examenul de BACALAUREAT.