BACALAUREAT 2014. Un elev ar fi intrat pe internet in timpul examenului pentru a cere ajutor. Mai multe persoane, eliminate

lucrari bacalaureat

BACALAUREAT 2014. Examenul de BACALAUREAT a inceput cu nelipsitele nereguli in mai multe scoli din tara. Mai multi elevi au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze.

Sistemul de supraveghere pare a fi pus la incercare si in acest an, dupa ce mai multi elevi au fost prinsi in timp ce incercau sa copieze. Mai mult, unul dintre ei ar fi reusit chiar sa intre pe un forum unde a cerut ajutor.

"Ma puteti ajuta si pe mine cu un text argumentativ despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos?", aceasta a fost intrebarea publicata pe forumul mygarage.ro, acolo unde un tanar ce se afla in mijlocul examenului de BAC a incercat sa afle o solutie de la ceilalti utilizatori.

In marea lor majoritate, cei care au comentat l-au criticat pentru ca foloseste telefonul mobil in mijlocul examenului.

"Pai daca nu gasesc in alta parte. Parca s-au documentat inainte sa faca subiectele. Au cautat sa vada ce se gaseste si ce nu se gaseste pe net si dupa le-au facut", a continuat tanarul.

Citește și
elevi, bac
SUBIECTE BACALAUREAT 2014 ROMANA. Elevii n-au scapat de ce se temeau mai mult. Vezi SUBIECTELE si BAREMELE la UMAN si REAL
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

CONSTANTA

14 candidati care au sustinut, luni, proba scrisa la Limba si literatura romana a bacalaureatului in judetul Constanta au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi avand asupra lor telefoane sau incercand sa copieze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, 5.317 de absolventi de clasa a XII-a au sustinut, luni, proba scrisa la Limba si literatura romana, iar 14 candidati au fost eliminati pentru frauda si tentativa de frauda, fiind prinsi avand asupra lor telefoane mobile, notite sau alte insemnari.

Vezi SUBIECTELE DE LA ROMANA, LA BACALAUREAT 2014

Astfel, cei mai multi candidati eliminati, cinci, au fost de la Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” din Cernavoda, cate doi de la Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia si Colegiul National de Arte ”Regina Maria” din Constanta si cate unul de la Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia, Colegiul National ”Mircea cel Batran” din Constanta, Colegiul Tehnic ”Tomis” din Constanta, Liceul Cobadin si Colegiul Tehnic Energetic din Constanta.

Conform metodologiei, candidatii care au fost eliminati de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda nu mai au dreptul de a participa la urmatorele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Acestia vor relua integral examenul debacalaureat cel mai devreme in a treia sesiune dupa cea in timpul careia au fost eliminati.

In judetul Constanta, 5.568 de absolventi de liceu, din care 4.820 au fost din serie curenta, iar restul dintr-o serie anterioara, s-au inscris pentru a sustine, in cele 21 de centre de examen, prima proba scrisa a examenului national debacalaureat, la Limba si literatura romana.

MURES

Peste 160 de absolventi de clasa a XII-a au absentat, iar doi candidati au fost eliminati din examen, luni, pentru ca au incercat sa copieze, la prima proba scrisa a bacalaureatului din judetul Mures, la Limba si literatura romana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul general scolar adjunct din Mures Illes Ildiko, care coordoneaza examenul de bacalaureat la nivel judetean, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca la prima proba scrisa, la Limba si literatura romana, au fost inscrisi 4.041 de elevi, insa peste 160 dintre acestia au absentat.

In plus, s-au inregistrat si doua incidente, la doua centre de examen din Targu Mures, unde doi candidati au fost eliminati din examen, pentru ca au incercat sa fraudeze examenul.

"Un numar de 166 de elevi au lipsit, din cei 4.041 care s-au inscris. Avem doi elevi eliminati: un baiat prins cu fituica si o fata surprinsa cu telefonul mobil in toaleta, la centrele de examinare de la liceele Gheorghe Sincai si Avram Iancu din Targu Mures"
, a precizat Illes.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
BACALAUREAT 2014. Filmul flagrantului in cazul
BACALAUREAT 2014. Filmul flagrantului in cazul "SPAGA la BAC". Inspectorul din Arad, in arest la domiciliu, 30 de zile

BACALAUREAT 2014. Adjunctul sefului Inspectoratului Scolar Judetean Arad s-a intors luni seara acasa, dupa o noapte petrecuta in celula.

SUBIECTE BACALAUREAT 2014 ROMANA. Elevii n-au scapat de ce se temeau mai mult. Vezi SUBIECTELE si BAREMELE la UMAN si REAL
SUBIECTE BACALAUREAT 2014 ROMANA. Elevii n-au scapat de ce se temeau mai mult. Vezi SUBIECTELE si BAREMELE la UMAN si REAL

SUBIECTE BACALAUREAT 2014 ROMANA. Aproape 144.000 de elevi de clasa a XII-a au inceput luni probele scrise de la BAC 2014. Elevii vor primi doua tipuri de subiecte - Romana profil Real si Tehnologic si Romana profil Uman si Pedagogic.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.