BACALAUREAT 2013. La ce facultate va merge singura eleva de 10 din Bucuresti

Ultima actualizare: 11-07-2013 06:57

In 2013, ne mandrim pe buna dreptate si cu 122 de elevi care au reusit sa obtina nota 10 la Bacalaureat.

Unul singur este din Capitala, restul, din Buzau si Iasi. Cu totii sunt copii straluciti care au invatat enorm in cei 4 ani de liceu, dar care din pacate, se pregatesc sa isi construiasca o cariera in strainatate, unde cunostintele sunt apreciate si rasplatite financiar.

Negrea Alina este singura adolescenta din Bucuresti de 10 pe linie. "Am invatat dar nu pentru ca a trebuit, ci pentru ca mi-a placut, si nu am vazut in asta niciun sacrificiu", marturiseste fosta eleva a Liceului Sfanta Sava. Spune deschis ca nu ii place in club, dar nici nu a stat numai in casa.

"As descrie programul meu ca al oricarui adolescent. Ies la plimbare in parc, la terase. Pentru mine urmeaza o facultate in Anglia la chimie. Am primit oferta, conditia era sa iau Bac-ul cu 9" marturiseste ea.

Si Tabita din Cluj le-a dat parintilor si profesorilor motive de mandrie. Isi doreste o cariera in domeniul biologiei si spune ca, daca in tara nu i se va oferi un post bun, nu va ezita sa plece. "Mai mult am invatat pe parcursul anilor, am invatat destul de constant si asta m-a ajutat. Pentru viitor, daca am sa devin cercetator, cred ca ar fi mult mai bine daca reusesc sa ma duc in strainatate si sa lucrez acolo", a povestit ea.

Prietena ei Ioana a luat de asemenea nota maxima. Ea viseaza sa devina medic la fel ca mama sa. Tanara spune ca subiectele i s-au parut usoare, insa recunoaste ca muncit in ultimii 4 ani. "As opta pentru Tarile Nordice pentru ca nivelul de trai este ridicat, iar in ceea ce priveste domeniul in care vreau sa lucrez, respectiv medicina, ma poate ajuta sa devin o persoana mult mai complexa pe plan profesional" ne-a dezvaluit Ioana Bechet.

O poveste de succes are si Adriana, fata din Nasaud care a ramas in grija bunicilor ei pentru ca parintii au plecat la munca in Spania.

"Tata a plecat cand aveam eu 5 ani. Fugeam in spatele trenului. Nu este usor, dar totusi parintii mei fac sacrificii si eu la fel", a povestit ea. Fata a suferit enorm, dar a strans din dinti iar astazi a reusit."Salut, tati, am luat 9,18." asa si-a anuntat Adriana tatal de nota luata. Adriana isi doreste sa devina medic stomatolog.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO