PERLE BAC 2013 de la limba romana: "N-am model, ca nu citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna"

Ultima actualizare: 06-07-2013 07:01

PERLE BAC 2013 - "Nu am un model, pentru ca nu prea citesc. Dar, daca dati acelasi subiect, o sa-mi aleg, pentru sesiunea de toamna." Iata ce a scris un absolvent de liceu la un subiect ce valora o treime din nota finala a probei de limba romana.

PERLE BAC 2013 - Elevii care au sustinut, luni, proba la limba si literatura de la examenul de bacalaureat  2013 au oferit si in acest an "perle" memorabile, printre care:

"Eu il iubesc pe Radu Mazare, pentru ca e baiat de viata si e foarte bun in politica. A dus fetele la vot in costum de baie si face Invierea pe plaja. L-am prins odata in club ametit si a dat noroc cu mine, nu s-a jenat."

"N-am model ca nu prea citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna. Dar cred ca dati alt subiect."

"Am un var carciumar care este modelul meu. La el la bar vine si primarul si n-are treaba cu SANEPID-ul sau controale. Acum isi face terasa pe faleza. La el sunt numai bucati."

"Eu il iubesc pe Radu Mazare, pentru ca e baiat de viata si e foarte bun in politica. A dus fetele la vot in costum de baie si face Invierea pe plaja. L-am prins odata in club ametit si a dat noroc cu mine, nu s-a jenat."

"Modelul meu este Ilie Nastase, pentru ca nu ii pasa de gura lumii si s-a insurat de multe ori. Cand l-a suparat cineva i-a dat-o la temelie."

Sunt perfect conectati la prezentul care include actori politici, climat economic si mai ales episoade de can-can! Candidatii- cei mai mult majori, restul la un pas de majorat- si-au selectat modele reale, nu ca parintii lor- din carti. Argumentele sunt insa, de multe ori, cel putin surprinzatoare.

"As vrea sa ajung ca Steve Jobs, cel care a descoperit telefonul mobil (nu dau nume) si tableta. Pentru ca a fost inteligent si insistent a facut miliarde de dolari. Pacat ca a murit tanar, eu voi merge mai des pe la doctor. Si poate voi face si eu descoperiri importante, sunt pasionata de tehnologie."

"Eu il admir cel mai mult pe LOUIS AMSTRONG, primul om care a pasit pe luna. A avut curaj, pentru ca racheta putea sa explodeze cu o bomba pusa de rusi. De atunci, cand fac ceva important zis ca e un pas mare pentru mine. Dar daca pasul a fost facut intr-un studio de filmat, cum spun unii, nu-l mai vreau ca model."

"N-am model ca nu prea citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna. Dar cred ca dati alt subiect."

"Eu il aleg pe Nelson Mandela pentru ca mi-a placut filmul cu Morgan Freeman. El a spus ca inchisoarea nu e asa rea, daca dupa aia scapi si esti fericit. Pacat ca am inteles ca moare."

"Modelul meu este tatal meu care este preot la parohia mare din centru. Il asculta toata lumea, are un program lejer si venituri bune. Imi plac si Papa Paul si Patriarhul, care fac biserici mari si oamenii sunt fericiti."

"Modelul meu de viata sunt eu insumi, lucrez ca ospatar la MAI si sunt foarte mandru. la ora 8 incepe nebunia, cu cafele, ceaiuri si de mancare la majoritatea din unitate."

30 de puncte a valorat acest subiect la bacalaureat, profil real. Dincolo de nota, rezultatul final al alegerii facute de adolescenti se va afla peste cel putin 10 ani.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO